Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙΣΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Όταν τη 1η Αυγούστου αποκαλύπταμε την κατάσχεση των τραπεζικών διαθεσίμων της ΔΕΥΑΚΑ του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου για παλιές και ΝΕΕΣ ληξιπρόθεσμες οφειλές και το πρόβλημα με τη μισθοδοσία τελικά των εργαζομένων, αναμέναμε απ’ τον κ. Θωμά πιο συνετή και πιο προσεκτική στάση και αυτό διότι το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό, έχει σχέση με το είδος των ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη διαχείριση πολλές φορές όχι μόνο Δημοτικού ή Δημοσίου χρήματος. Αλλά και «ξένου».

Στο μεσοδιάστημα ο κ. Δήμαρχος εκλιπαρώντας για τη δραστική μείωση του ποσού της κατάσχεσης παρέμεινε επίσημα σιωπηλός. Αυτό δεν τον εμπόδισε όμως, κατά τη προσφιλή του τακτική της διαστρέβλωσης και παραποίησης, σε άτυπες εκδηλώσεις όπως αυτή της «λεγόμενης συνέλευσης» του Αγ. Βλασσίου Δημ. Ενότητας Κονιστρών να τα «ρίξει» πάλι στην Κα. Καράπα ισχυριζόμενος ότι η κατάσχεση αφορούσε οφειλές του πρώην Δήμου Ταμυνέων.
Επειδή θεωρούμε ότι συμπεριφορές σαν κι αυτές είναι όχι μόνο ηθικά επιλήψιμες, αλλά συνιστούν και προσβολή του αξιώματος που ο καθείς φέρει, είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιοποιήσουμε τα εξής.
 Όπως φαίνεται απ’ τον συννημένο πίνακα ο κ. Θωμάς ψεύδεται.
 Οι τρεις διαπιστωμένες οφειλές του 2012 αφορούν τη χρήση από 1/1/11 – 31/12/11 όταν Δήμαρχος ήταν ακριβώς ο κ. Θωμάς.
Το ευαίσθητο σημείο της υπόθεσης είναι ότι δεν έχουν αποδοθεί οι παρακρατηθέντες φόροι από μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες προς το Δημόσιο σε ένα σύνολο περίπου 54.000 ευρώ (33.553 ευρώ φόροι από μισθωτές υπηρεσίες και 20.500 ευρώ φόροι από ελεύθερους επαγγελματίες).
  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι φόροι οι οποίοι παρακρατήθηκαν απ’ το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου απ’ τη μισθοδοσία των εργαζομένων και από συνεργαζόμενους ελεύθερους επαγγελματίες ουδέποτε αποδόθηκαν ως έπρεπε στο Δημόσιο.
 Και χωρίς βέβαια να  γνωρίζει κανείς που διατέθηκαν εν τω μεταξύ…
 Αυτά προς το…….. παρόν για την αποκατάσταση της πραγματικότητας και της αλήθειας.
 Πραγματικότητας και αλήθειας πικρής όσο και ελεγκτέας.

 Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους σιγά-σιγά……..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου