Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΑΙΓΜΕΝΟ ΕΡΓΟ

Νευρικότητα επικρατεί στις πολυδιαφημισμένες λαϊκές συνελεύσεις της δημοτικής αρχής. Όπως συνέβη στον Δύστο μετά τον μονόλογο του Δημάρχου στον οποίο περιλαμβάνεται εκτός από το λιμάνι της Κύμης και η έλευση του Φυσικού Αερίου, προφανώς και η  κατασκευή της Μονάδας της ΔΕΗ στο Αλιβέρι, όλα αυτά εκτός από εκείνα που όφειλε να  υλοποιήσει ο Δήμος και να δώσει λογαριασμό γιαυτό. Όταν πήρε τον λόγο Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης κάποιοι παρατρεχάμενοι δυσανασχέτησαν και τελικά δεν τον άφησαν να μιλήσει, «να πας στο χωριό σου» του είπαν. Σε έναν άλλο παριστάμενο δημότη που πήγε να αρθρώσει αντίλογο ο ίδιος ο Δήμαρχος του απαντά «Ξέρουμε ποιος είσαι, με ποιόν πολιτικό ήσουν συνεργάτης και τι σημαίνει αυτό για την περιοχή». Όταν ο εν λόγω του απάντησε «Αυτός ο πολιτικός σε  έκανε Δήμαρχο» τότε τον αποκάλεσε «προβοκάτορα»  και η συνέλευση- παρωδία έληξε άδοξα αφού κόπηκαν και στις δύο περιπτώσεις τα μικρόφωνα.
Δύσκολη πια η εποχή και για περιπλανώμενους θιάσους. Λίγος κόσμος, περισσότεροι οι περιφερόμενοι παρατρεχάμενοι, κούφια λόγια, μηδέν έργο, αγωνία για την επανεκλογή με κάθε τρόπο λες και διακυβεύεται κάτι πιο δυνατό από την αξιοπρέπεια μίας αναγνωρίσιμης αποτυχίας.

Την ίδια ώρα τα χωριά κατακαλόκαιρο παρατημένα στην τύχη τους. Δύο μέρες τα Γάια και ο Κρεμαστός χωρίς νερό με δύο ταλαίπωρους υδραυλικούς να προσπαθούν να βρουν την λύση. Βλέπετε ότι η Ηγεσία της ΔΕΥΑΚΑ έχει άλλες φουρτούνες. Σκεφθείτε ότι μας χωρίζουν δέκα μήνες από τις εκλογές. Πόσα θα δουν τα μάτια μας και θα ακούσουν τα αυτιά μας ακόμη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου