Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΑΓΟΡΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ, 59.999 ΕΥΡΩ!!!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Mετά από πρόχειρο διαγωνισμό ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου αγόρασε μεταχειρισμένο απορριμματοφόρο  από την Εταιρία  ΑΝ. ΛΙΝΑΡΔΟΣ  που εδρεύει στην Χαλκίδα. Δεν κατατέθηκαν άλλες προσφορές παρά μόνο της παραπάνω Εταιρίας η οποία προσέφερε Μεταχειρισμένο Απορριμματοφόρο τύπου «Μύλος», γνωστού και ως «Βαρέλα»  έτους κατασκευής 1998, δηλαδή δεκαπενταετούς παλαιότητας.  Το κόστος όπως όριζε και η προκήρυξη ανέρχεται σε 59.999 ευρώ. Ίσα ίσα στα όρια του Πρόχειρου Διαγωνισμού. Σήμερα η Οικονομική Επιτροπή θα εγκρίνει το αποτέλεσμα.  Σύμφωνα με την από 18 Ιουνίου 2013 Διακήρυξη ο πρόχειρος μειοδοτικός διαγωνισμός θα γίνει με τις «διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ, με σκοπό την «Προμήθεια απορριμματοφόρου» του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, για το έτος 2013, με κριτήριο κατακύρωσης την συμφερότερη προσφορά. Η προϋπολογισθείσα δαπάνη είναι 59.999,99€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 2 Ιουλίου 2013 ημέρα Τρίτη του έτους 2013 και ώρα 1:00μ.μ.»
Από την περίληψη δεν προκύπτουν τουλάχιστον οι βασικές προδιαγραφές. Έχουμε 59.999 ευρώ και θέλουμε να αγοράσουμε απορριμματοφόρο. Θυμίζει το παιδάκι που πάει στο περίπτερο με ένα ευρώ και ρωτάει  πόσες καραμέλες μπορεί να αγοράσει.
Γεννώνται εύλογα ερωτήματα για το επίπεδο σοβαρότητας του Δήμου.
Με το ποσόν αυτό μπορούσε ίσως να βρεθεί μικρότερης παλαιότητας απορριμματοφόρο;
Για ποιόν άραγε λόγο δεν τέθηκε όριο παλαιότητας στην προκήρυξη; Είχε προηγηθεί έρευνα αγοράς; Εάν ναι ποια είναι τα αποτελέσματα; Εάν όχι, «γιατί αγόρασαν γουρούνι στο σακί»;
Ήθελε ο δήμος να αγοράσει απορριμματοφόρο τόσης παλαιότητας και γιατί;Υπήρξε απόφαση δημοτικού συμβουλίου για παρέκκλιση από την πενταετία;
Θυμίζουμε ότι το αγοραζόμενο απορριμματοφόρο είναι συνομήλικο με εκείνα που παραδόθηκαν στους νέους τότε καποδιστριακούς Δήμους το 1999.

Ακόμη ένα όχημα που όσο και να παραδοθεί επισκευασμένο «τζάμι», γρήγορα θα προστεθεί στον στόλο των διαρκώς επισκευαζόμενων οχημάτων που κοστίζουν πολλές δεκάδες έως εκαντοντάδες χιλιάδες ευρώ τον χρόνο στα τρία Συνεργεία της  περιοχής με τα οποία συνεργάζεται ο Δήμος (ένα εκ των οποίων είναι και εισαγωγές μεταχειρισμένων οχημάτων του οποίου σταθερός πελάτης ήταν ο Δήμος Κύμης). Τώρα προστίθεται και ο Λινάρδος με συνεργαζόμενο συνεργείο στα Χάνια Αυλωναρίου. Ήδη η αρμόδια επιτροπή του Δήμου «μετά από έρευνα που έκανε και έχοντας υπόψη τις επικρατούσες συνθήκες της αγοράς» έχει εγκρίνει στις 29/7 2013 και 1/8/2013 επισκευές επτά απορριμματοφόρων μίας υδροφόρας και ενός άλλου οχήματος συνολικού κόστους 17.869,82 ευρώ στην Εταιρία Αν.Λινάρδος.

Ο Δήμος μάλιστα και το κατάλληλο προσωπικό έχει ή μπορούσε να αποκτήσει για να στήσει δικό του συνεργείο επισκευής και συντήρησης οχημάτων έχει ώστε να γλυτώνει πολλά χρήματα που σήμερα φεύγουν «αβλεπί» έτσι ώστε να εξοικονομήσει πόρους για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων και ιδίως των απορριμματοφόρων. Αλλά τι λέμε; Αυτά είναι για τους νοικοκύρηδες δήμους…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου