Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

"ΤΟ ΓΙΝΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ"

Σωματείο Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα
Τραχηλίου - Παραμεριτών - Παρθενίου - Αγίου Λουκά - Αγίου Ιωάννη - Αγίου Γεωργίου  Θαρρουνίων - Κρεμαστού
   Τραχήλι 14 Αυγούστου 2013
   Πληροφορίες: Θεοδώρου Γεώργιος  6944723887
                           Σμπιλίρης Άγγελος     6944847867
                           Τσάλας Ευάγγελος     6977706419

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αυτές τις ημέρες η Διοίκηση του Δήμου και ο Δήμαρχος πραγματοποιούν τις ετήσιες Λαϊκές Συνελεύσεις στα χωριά του Δήμου μας. Προκειμένου να κρύψουν τη γύμνια τους από την ανυπαρξία των έργων, την εγκατάλειψη των χωριών, την επιλεκτική λύση των προβλημάτων και την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν και να λύσουν μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο Δήμαρχος επικαλείται την άρνηση της Πολιτείας να του δώσει χρήματα, την αδυναμία της αντιπολίτευσης και των φορέων να του προτείνουν λύσεις, καταγγέλλει αυτούς που «βγήκαν μπροστά και δεν του επέτρεψαν να λύσει το πρόβλημα των απορριμμάτων ενώ είχε έτοιμη και εύκολη λύση και τη συναίνεση των Παραμεριτών». Για να τα πει αυτά, «στήνει» τη διαδικασία έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να απαντήσει καταλλήλως σε όσα ο ίδιος λέει, κλείνοντας τα μικρόφωνα. Όλοι οι άλλοι φταίνε εκτός από αυτόν, που πραγματοποιεί τις συνελεύσεις του με «δημοκρατικές» διαδικασίες. Αυτό έγινε και την Κυριακή 11-8-2013 στον Άγιο Γεώργιο.
Σε ότι αφορά την κατάσταση με τις υπογραφές που επικαλείται ο Δήμαρχος, ως «συναίνεση των Παραμεριτών», και που εδώ και έντεκα μήνες δε δίνει στη δημοσιότητα, εμείς απλά θα ρωτήσουμε γιατί θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια, αν και είμαστε σίγουροι ότι άδικα θα περιμένουμε απάντηση. Είναι αλήθεια ότι:
-από το σύνολο των υπογραφών, μόνο 23 (μετρημένοι) είναι από τις Παραμερίτες,
-ότι οι υπογράψαντες ανήκουν σε 2-3 οικογένειες που έχουν σχέση είτε με την παράταξη του δημάρχου, είτε με άλλες (γνωστές και μη-εξαιρετέες) Αρχές που τον υποστηρίζουν
-  Ότι, κατά τα λοιπά, ο κατάλογος συμπληρώνεται με κατοίκους άλλων περιοχών - και δεν εννοούμε μόνο τους Αλιβεριώτες και τους Αγιολουκαΐτες: Ερετριανοί (6 τον αριθμό), κάτοικοι Βασιλικού Χαλκίδας (15 τον αριθμό), κάτοικοι Αθηνών (15 τον αριθμό), κι όλοι αυτοί αντιπροσωπεύουν την . συναίνεση των «Παραμεριτών»,
-   Ότι στον κατάλογο υπογράφουν 10 άτομα κάτω των 15 ετών;
-  Ότι περί τα 20 άτομα αρνούνται ότι οι υπογραφές που έχουν τεθεί είναι δικές τους, ενώ 5 ονόματα είναι χωρίς υπογραφή;
- ότι για τη συλλογή των υπογραφών ο δήμαρχος (εκμεταλλευόμενος την οικονομική κρίση) έταξε αθρόα διορισμούς; Ορισμένες από τις περιπτώσεις υπογραφών είναι κωμικοτραγικές: κάτοικος Παραμεριτών είχε υπογράψει «κατά των σκουπιδιών». Με έναν . διορισμό (!) από τον Θωμά, έδωσε «δήλωση» ότι είναι «υπέρ των σκουπιδιών». Στην συνέχεια, όταν έμεινε απλήρωτο, ήθελε να πάρει την υπογραφή του πίσω!!!

Πιο σημαντικό, όμως, είναι το εξής: τι είδους «ενημέρωση» είχαν, ακόμα και αυτοί που έβαλαν τις υπογραφές τους; Γνώριζαν (και πόσοι από αυτούς!) ότι επρόκειτο για καταπάτηση δημόσιας δασικής έκτασης, η οποία επέφερε ποινικές ευθύνες, αστικά δικαστήρια, διοικητικά δικαστήρια, πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής, πρόστιμα, και όλα όσα ξεκίνησαν τον χειμώνα που μας πέρασε, και με τα οποία έχουμε, όλοι μαζί . «ραντεβού τον Σεπτέμβρη»;

Αν οι υπογράφοντες δεν είχαν ενημερωθεί ότι επρόκειτο εξαρχής για παράνομη υπόθεση, καμία υπογραφή δεν μετράει (εκτός των αμέσων συνεργών, βεβαίως-βεβαίως).
Υποτιμάει πολύ το ακροατήριό του, ο δήμαρχος που χρησιμοποιεί αυτό το χαρτί και το προβάλλει για πολιτικό του επιχείρημα.
 Εμείς έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα ότι όσα λέμε είναι αληθινά, και έχουμε τα αποδεικτικά στοιχεία. Αν μπορείτε κάνετε και σεις έστω και μια φορά το ίδιο. Αλλιώς να ξέρετε μια παροιμία που λέμε στα χωριά μας: Το γινάτι βγάζει μάτι.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                   ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                 ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου