Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ


Η καραμέλα για τα έργα του Δήμου είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα γιατί κόπηκαν κατά 60% οι επιχορηγήσεις από το Κράτος λόγω μνημονίου. Αυτό είναι σωστό. Άλλο εάν λεπτά υπάρχουν για όπου θέλουμε. Αλλά στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης  την περιβόητη πλέον ΔΕΥΑΚΑ οι πόροι προέρχονται από τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης και εκεί απ΄ όσο γνωρίζει η τσέπη μας τα τέλη δεν μειώθηκαν ούτε στο ελάχιστο. Εκεί τα λεπτά συνεχίζουν να υπάρχουν. Πως τα διαχειρίζονται; Μία ανάγνωση στις σημερινές δημοσιεύσεις στο Δια@γεια της ΔΕΥΑΚΑ θα σας πείσει. (Βλ ενδεικτικά: Τεχνικά έργα όμβριων Κρεμαστού, Τεχνικά Έργα όμβριων Βρύσης, Τεχνικά Έργα όμβριων Νεοχωρίου, Τεχνικά Έργα όμβριων Πυργίου)
Έντεκα αναθέσεις με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για "Τεχνικά έργα όμβριων" !!!Κάθε μία προϋπολογισμού 7.000 με το ΦΠΑ. Αδιακρίτως εάν το χωριό είναι μικρό ή μεγάλο, συνεκτικό ή αραιοκατοικημένο. Δηλαδή ανεξάρτητα από τις πραγματικές ανάγκες σε επέκταση δικτύων ύδρευσης ή όμβριων. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα ποσά διατίθενται του κουτουρού.
Το έργο, λένε οι αποφάσεις, θα γίνει σύμφωνα με την τεχνική έκθεση. Ο μοναδικός εκπρόσωπος της μειοψηφίας ο κ. Βαρδακώστας τις καταψηφίζει όλες με το αιτιολογικό ότι δεν συνοδεύονται από Τεχνική Έκθεση. Αλλά ακόμα και εάν υπάρξει τεχνική έκθεση αυτή θα είναι τόσο προκάτ, φωτοαντίγραφο γενικόλογων εργασιών και αφηρημένων ποσοτήτων χωρίς προσδιορισμό στον τόπο. Έτσι ποτέ κανείς δεν θα δει που θα γίνουν ή εάν γίνουν οι εργασίες. Ψάξτε στα χωριά του ο καθένας το 2012 που έγιναν εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης από την ΔΕΥΑΚΑ και εάν αυτές μπορεί να κόστισαν έως 7.000 ευρώ. Κάπου μπορεί να βρείτε, αλλά αλλού δεν θα βρείτε τίποτε. Οι σχετικές πληροφορίες καλοδεχούμενες ως σχόλια στο παρόν δημοσίευμα.
Αλλά και οι αποφάσεις είναι προκάτ, εύλογο αφού στις συνεδριάσεις δεν καλείται υπάλληλος για να γράψει  τα πρακτικά. Εάν είχε κληθεί τότε θα πρόσεχε ότι από τα 9 μέλη δεν είναι παρόντες οι 8 όπως γράφει αλλά οι πέντε μόνο όπως φαίνεται από τα ονόματα.
Αυτό είναι δεν είναι ούτε πταίσμα... απλώς μία ακόμη γκάφα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου