Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΑΠΙΘΑΝΗ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΤΟ «ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ» ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΔΟΞΑ



Είχαμε γράψει πριν λίγες εβδομάδες ότι επέρχεται ως πιθανή η διάσπαση του Δήμου. Αυτό ήταν ο ευσεβής πόθος πολλών εν ενεργεία αλλά και επίδοξων τοπικών παραγόντων. Ήθελαν το παιχνίδι στα μέτρα τους ή το «απάνεμο λιμάνι» χωρίς πολλές σκοτούρες. Αυτός εξάλλου ήταν και πραγματικός λόγος για όσους επεδίωξαν, εξακολουθούν να επιδιώκουν ή ελπίζουν στη διάσπαση του Δήμου. Τα τελευταία νέα όμως είναι αποθαρρυντικά. Σε μία περίοδο που η τρικομματική κυβέρνηση εκτελώντας τις εντολές της Τρόϊκας  σχεδιάζει την κατάργηση των νομικών προσώπων των Δήμων (άλλη σκοτούρα αυτή, τόσες αντιμισθίες για προεδρίες και αντιπροεδρίες θα πάνε περίπατο!!!) και την μείωση του προσωπικού δεν  πρόκειται να αποδεχθεί και να επιτρέψει την διάσπαση  δήμων και την δημιουργία νέων με συνέπεια την αύξηση του κόστους οργάνωσης και λειτουργίας τους. Μόνο ακραίες περιπτώσεις  ενός ή δύο μεγάλων νησιών εξετάζονται (Λέσβος, Ρόδος, Κέρκυρα) αν και αυτές φαίνεται  ότι δεν  θα περάσουν εύκολα.
Έτσι το μήνυμα που εκπέμπουν τα κυβερνητικά επιτελεία είναι «τα κεφάλια μέσα»  και κάντε τους λογαριασμούς με τον «ξενοδόχο» που λέγεται «Καλλικράτης». Κανείς εξάλλου δεν επιθυμεί να μπει σε μία τέτοια διαδικασία η οποία θα ανατρέψει  συσχετισμούς ένα χρόνο πριν από τις εκλογές (γιατί ούτε οι εκλογές μεταφέρονται!!!)
Όσοι επένδυσαν στη διάσπαση τώρα πρέπει να προσαρμόσουν τα σχέδιά τους. Να απλωθούν. Γιατί των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Κάποιοι το φροντίζουν ήδη και καλά κάνουν γιατί οι μέρες περνούν.....το προζύμι φουσκώνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου