Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΥΜΗΣ. ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΟΜΙΛΟ "MPIMPAS GROUR INVESTING"

Η  Αντιπρόεδρος του 
Ομίλου κ. Μαριλένα Μανιουδάκη
ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:06
Τα Ιστορικά Μεταλλεία Κύμης, ξανά σε τροχιά ανάπτυξης.

Το ΛΑΛΑ ΤΟ!!! επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί αφού συγκεντρωθούν και άλλες πληροφορίες για τα επενδυτικά σχέδια τα οποία ανατρέπουν τα δεδομένα στον στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου κ. Γ. Μπίμπας
Ο νέος ιδιοκτήτης των Μεταλλείων παρουσιάζει στην ιστοσελίδα του Ομίλου το γεγονός  ως εξής: 
"Τα μεταλλεία της Κύμης (πρώην μεταλλεία Σκαλιστήρη) περιήλθαν πρόσφατα στον  ενεργειακό Όμιλο MPIMPAS GROUP INVESTING. Με βάση εξειδικευμένες μελέτες και ειδικές  επιστημονικές έρευνες  το πλούσιο υπέδαφος των μεταλλείων σε αποθέματα λιγνίτη αγγίζουν τους 12.000.000 τόνους με θερμαντική  ικανότητα 4.000 kcal/kg.  Εκτείνονται στην περιφέρεια Οξύλιθου και Άνω Ποταμιάς του Δήμου Κύμης σε συνολική έκταση 9.812,267 στρεμμάτων.
Βάσει του Άρθρου 9 του Νόμου 2190/1920 περί ΑΕ έχει διενεργηθεί εκτίμηση από την  Νομαρχιακή  Επιτροπή βάσει της οποίας η αξία του Μεταλλείου ανέρχεται   στα 55.000.000 ευρώ όμως στηριζόμενοι σε νέες εκθέσεις που θα δημοσιευθούν το προσεχές διάστημα και με νεότερες μεταλλευτικές έρευνες  εντοπίζονται εκτός του λιγνίτη και σπάνιες γαίες όπως χρυσός,  νιόβιο,  περλίτης, πορφυρικός χαλκός κα.
Αυτές οι μελέτες εκτοξεύουν την αξία των μεταλλείων στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ με βάση το πλούσιο ορυκτό πλούτο που συναντάται και μπορεί να αξιοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση. Ο Όμιλος MPIMPΑS GROUP INVESTING διεισδύει ενεργά και στον τομέα των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων με στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας.
Πλέον οι νέες τεχνολογίες και οι εφαρμογές  υπόσχονται την δυνατότητα εξόρυξης των ορυκτών κοιτασμάτων και την αξιοποίηση τους με χρήση ρομποτικής και με μηδενικές περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις."
Από το φωτογραφικό υλικό που αναρτάται στην ιστοσελίδα του Ομίλου

 Το επενδυτικό σχέδιο του Ομίλου, βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας και σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις σε ότι αφορά τη συνολική εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που παρουσιάζονται, την προστασία του περιβάλλοντος με την εφαρμογή τεχνολογιών αιχμής στην εξόρυξη των ορυκτών κοιτασμάτων, τις θέσεις εργασίας που θα προκύψουν, αλλά και τα ωφέλη που θα αποκομίσει η τοπική κοινωνία.
Υπενθυμίζεται πως η Mpimpas Investing Group προετοιμάζει τη μεγαλύτερη επένδυση στην ηλιοθερμία με τη δημιουργία ηλιοθερμικού πάρκου στην Ελλάδα, του Helios-Hellas 2 σε έκταση 2.000 στρεμμάτων και ισχύος 100 MW στον Αυλώνα Αττικής, ενώ συγχρόνως επιλέγει, αναδεικνύει και αξιοποιεί 50.000 στρέμματα αναξιοποίητων εκτάσεων σε επιλεγμένες περιοχές όλης της επικράτειας για την ανάπτυξη στρατηγικής σημασίας έργων ΑΠΕ, με τη μέθοδο συμμετοχής και συνεκμετάλλευσης, με όραμα  να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος της νοτιοανατολικής Μεσογείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου