Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΕΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΓΟΒΕΣ ΜΑΣ


Μας καταγγέλθηκε ότι στην Κύμη η εκεί κ. Αντιδήμαρχος έχει απαγορεύσει στους «υπαλλήλους» της – έτσι φαίνεται τους θεωρεί- να παραλαμβάνουν αιτήματα, διαμαρτυρίες αλλά – άκουσον άκουσον !!!- ακόμη και εισαγγελικές παραγγελίες εάν πρώτα δεν τις εγκρίνει και «μονογράψει» η ίδια. Έτσι πολλές φορές οι πολίτες που εν τω μεταξύ έχουν τρέξει έως την Χαλκίδα για να πάρουν «εισαγγελική παραγγελία», γεγονός που σημαίνει ότι πολλές άλλες φορές ζήτησαν κάποια έγγραφα και δεν τους τα έδωσαν, πρέπει να περιμένουν την έγκριση της κ. Αντιδημάρχου για να  εφαρμοστεί η εντολή του Εισαγγελέα!!!
Πρόσφατο παράδειγμα ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βαγγέλης Μπελιάς ο οποίος με εισαγγελική παραγγελία ζητούσε την χορήγηση εγγράφων που υπήρχαν στην Υπηρεσία. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν παραλάμβαναν το έγγραφο του εισαγγελέα εάν δεν έδινε εντολή η κ. Αντιδήμαρχος. Αυτή την φορά αναγκάστηκε να μονογράψει το εισαγγελικό έγγραφο γιατί εξάλλου μπροστά της είχε τον κ. Μπελιά, πόσοι άλλοι έχουν φύγει άπρακτοι ή «πείστηκαν» να  «κάτσουν στα αυγά» τους και να μην ταράζουν την «εξουσία»; Τις προάλλες ένας εξ αυτών με "όνομα βαρύ σαν ιστορία» αναγκάστηκε να καταφύγει στο Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να παραληφθεί η εισαγγελική παραγγελία που συνόδευε το αίτημά του.
Οι υπάλληλοι πρέπει να ξέρουν ότι οφείλουν να υπακούουν στις εντολές του εισαγγελέα ο οποίος όταν παρεμβαίνει  το κάνει για να προστατεύσει δικαιώματα των πολιτών και ενίοτε την ίδια την έννοια της δημοκρατίας την οποία τσαλακώνουν οι «Κυρίες Εξουσίες». Παραβιάζουν τον όρκο τους όταν δεν υπακούουν στην νομιμότητα, δηλαδή γίνονται επίορκοι κατά την λέξη του συρμού. Πρέπει επίσης να ξέρουν ότι σε τελική ανάλυση είναι  εκεί για να υπηρετούν  τους πολίτες και την νομιμότητα και όχι να ανταλλάσσουν το χρέος τους με την εύνοια της «Εξουσίας» η οποία ούτε υπεράνω του νόμου είναι αλλά κυρίως είναι και «περαστική».
Όσο για την Κυρία Αντιδήμαρχο οφείλει να γνωρίζει ότι  ο σεβασμός στα δικαιώματα των πολιτών  ποτέ δεν έβλαψε τις δημοκρατικές Αρχές παρά μόνο τις  ανασφαλείς και αυταρχικές. Τα δικαιώματα  των πολιτών στην πρόσβαση σε στοιχεία της διοίκησης είναι ιερά και δεν τα γράφουμε στις πιο παλιές μας γόβες.
Να μην μάθουμε  οτι ξανάγινε αυτό. Ενταξει;….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου