Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΤΡΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥΣ.



Εικόνες σχεδόν λιθοβολισμού και απολύτως δημόσιας διαπόμπευσης βγαλμένες από τον Μεσαίωνα ή τα βάθη του χομεϊνικού Ιράν διαδραματίστηκαν χθες το απόγευμα σε ορεινό χωριό της περιοχής.
Τρία αδέλφια  έκαναν μαύρο στο ξύλο επαγγελματία, γνωστότατο στην περιοχή, από γειτονικό χωριό. Τον σάπισαν κυριολεκτικά στο ξύλο, κάπου έξω από το χωριό,  και έτσι μαύρο όπως τον έκαναν και ημίγυμνο τον έριξαν σαν σφάγιο στην πλατεία του χωριού. Μόνο όταν οι σοκαρισμένοι από το θέαμα συγχωριανοί τους συνήλθαν έσπευσαν να απελευθερώσουν και να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Η κατάληξη του θύματος στο Νοσοκομείο ενώ οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι.
Η πρωτοφανής αυτή αντίδραση, για οποιοδήποτε λόγο,  μπορεί να θεωρήθηκε εύλογη εάν γνωρίσει κανείς τους πρωταγωνιστές αλλά είναι εντελώς ακραία και ζωώδης στον σύγχρονο πολιτισμό μας. Αποπνέει τα πιο σκληρά ένστικτα του προ προηγούμενου αιώνα (19ος και πίσω) και θυμίζει σκηνές αυτοδικίας από τα πιο σκοταδιστικά καθεστώτα της Αφρικής και της Ασίας.
Το χειρότερο όλων. Να γίνονται αυτά τα ένστικτα εργαλεία εξουσίας. Το θυμηθήκαμε αυτό γιατί οι τρεις σκληροί τιμωροί  έφεραν και την γνωστή μπλούζα της Χρυσής Αυγής όταν έκαναν την απίστευτη ζωώδη βία δημόσιο θέαμα και «έπερναν» με αυτό τον τρόπο «τη τιμή τους» πίσω.
Όσο για την υποκρισία, αυτή περισσεύει. Γιατί πολλοί ξεχνούν την ρήση του Ιησού «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου