Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ: ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ  - ΤΡΑΧΗΛΙΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΘΑΡΡΟΥΝΙΩΝ
ΠΑΡΑΜΕΡΙΤΩΝ – ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ – ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ - ΚΡΕΜΑΣΤΟΥ
                                                                                     
                                                                                                       Αλιβέρι 8 – 2 – 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Μετά την απόφαση Διοικητικής Αποβολής και επιβολής προστίμου 4.668,30 Ευρώ στο Δήμαρχο κ. Δημήτριο Θωμά και τον Αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Κιούση από το Δασαρχείο, γιατί  «…με σκοπό την απόκτηση δικαιωμάτων νομής και κατοχής επί δημόσιας αναδασωτέας έκτασης, παρά το Νόμο και χωρίς άδεια της αρμόδιας δασικής αρχής προέβησαν στις 05-11-2012 στην παράνομη αγορά δημόσιας δασικής έκτασης στη θέση «Μεγάλη Βόλτα» Παραμεριτών…» προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, μια δεύτερη απόφαση, αυτή της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με αριθ. 4915/269265/18-01-2013, ακυρώνει την αριθ. 150/2012 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κύμης Αλιβερίου «περί δωρεάς οικοπέδου από το Δήμαρχο κ. Θωμά και τον Αντιδήμαρχο κ. Κιούση στη θέση Μεγάλη Βόλτα Παραμεριτών.»
   Μετά και από την απόφαση αυτή ρωτάμε τα μέλη του ΦΟΔΣΑ και τους Δημοτικούς Συμβούλους της Πλειοψηφίας που ψήφισαν την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων:
·  Γνωρίζατε ότι δεν είχε γίνει αποδοχή δωρεάς και άρα δεν υπήρχε δημοτική περιουσία;
·    Γνωρίζατε ότι δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες γνωματεύσεις κατά την ψήφιση της Μελέτης  (λόγος για τον οποίο απορρίφθηκε η απόφαση του Δ.Σ. για τα Κριεζά στην Επιτροπή του Άρθρου 152) και κυρίως η γνωμάτευση του Δασαρχείου και η αποδοχή της δωρεάς;
  Αν τα γνωρίζατε τότε είστε συνυπεύθυνοι και πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Αν δεν γνωρίζατε ή παραπληροφορηθήκατε από το Δήμαρχο και πεισθήκατε τότε………
   Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που εκπροσωπεί οκτώ χωριά, με σύνεση, υπευθυνότητα, ωριμότητα και μακριά από σκοπιμότητες, είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει τις ενέργειές της, έτσι ώστε να αποτραπεί οριστικά κάθε σκέψη και ενέργεια του Δημάρχου να κατασκευάσει τη Μονάδα Επεξεργασίας – Κομποστοποίησης στην περιοχή μας. Θα αντιμετωπίσει κάθε προσπάθεια που θα επιχειρηθεί ακόμα και με κατά παραγγελία Γνωμοδοτήσεις στον κ. Α.Π. Έχομε το δίκιο με το μέρος μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και για κανέναν λόγo να υποβαθμίσει και να καταστρέψει την  περιοχή μας.
  
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου