Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ)


Κατά καιρούς έχουμε επανέλθει στην άρνηση των υπόχρεων δημοτικών αρχόντων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου να αναρτήσουν τη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης (ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ) την οποία οφείλουν να υποβάλλουν έως το τέλος Ιουνίου κάθε έτους και να την δημοσιεύουν στην ιστοσελίδα του Δήμου. Αυτή την υποχρέωση έχουν συγκεκριμένα: Ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων του Δήμου, δηλαδή της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α. ), ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ( ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ.ΠΟ.Κ.Α. ),/ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»,/ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ  καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει τον Ιούλιο του 2011 και τον Ιούνιο του 2012. Σε όλους σχεδόν τους Δήμους και στην Περιφέρεια έχουν υπακούσει σε αυτή την υποχρέωση. Στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου επιμένουν να κρύβουν τα περιουσιακά τους στοιχεία από τους δημότες. Γιατί άραγε αυτή η επιμονή;
Για έναν πολύ απλό λόγο, γιατί απεχθάνονται την διαφάνεια και τη λογοδοσία. Γιατί μάλλον θεωρούν ότι δεν ασκούν δημόσιο λειτούργημα αλλά διαχειρίζονται προσωπική επιχείρηση. Είναι κρίμα διότι μερικοί, αν όχι όλοι οι υπόχρεοι, ανήκουν σε προοδευτικά κόμματα που ευαγγελίζονται τη διαφάνεια, την πάταξη της διαφθοράς και την χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Επειδή η «Γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι  τίμια αλλά να φαίνεται κιόλας» ήρθε ο νόμος και επέβαλε την δημοσιότητα της περιουσιακής κατάστασης. Όχι για να έχουν οι πολίτες θέμα να σχολιάζουν αλλά για να γνωρίζουν όλοι τις μεταβολές στη περιουσιακή κατάσταση όσων ασκούν δημόσια εξουσία. Είναι μία μορφή λαϊκού δημοκρατικού ελέγχου.
Στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου όλα αυτά τα γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Εμείς όμως δεν θα σιωπήσουμε αλλά αντίθετα είμαστε εδώ για να διαλαλούμε αυτή την δημοκρατική υποχρέωση των δημοτικών αρχόντων. Και θα το κάνουμε έως ότου κάνουν και αυτοί αυτό που επιβάλλει ο νόμος, η διαφάνεια και η πολιτική εντιμότητα. 
Περιμένουμε δημοσιεύσεις της περιουσιακής κατάστασης από όλους ……..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου