Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Γ. ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ: Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ… Ο ΜΑΝΙΚΙΑΤΗΣ.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αυτό που αμείωτα συνεχίζει να εξελίσσεται στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου από τον κ. Δ. Θωμά δεν έχει προηγούμενο. Ο ευτελισμός των Θεσμών, ο διασυρμός των διαδικασιών, οι συνεχείς προσβολές προς το επίπεδο της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης δεν έχουν τέλος.
Το κύτταρο του Δήμου που τούτες τις δύσκολες για τη κοινωνια ώρες, θα έπρεπε να ήταν ο πόλος συσπείρωσης και αντίστασης για όλους τους πολίτες, έχει μετατραπεί σε πόλο διάλυσης, φαιδρότητας και κατακερματισμού του κοινωνικού ιστού. Σε κύτταρο επώασης του αυγού παραβατικών συμπεριφορών και παράνομων πράξεων. Σε απόλυτο θλιβερό πρωταγωνιστή της διακωμώδησης και απαξίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου και της προσβολής των πολιτών της ενδοχώρας του τ. Δήμου Ταμυνεων και της Επιτροπής Αγώνα που την εκπροσωπεί.
Η «Αυτοδιοίκηση των Βουνου» και ο «κρυπτόμενος» και «αυτοεξόριστος» κ.Θωμάς συνεχίζουν να προγραμματίζουν τη νύχτα και να αποφασίζουν όταν «χαράζει στο Αιγαίο».
Με τη συνδρομή των καλών φίλων του της Καρύστου. Με τη συνδρομή των ταυτόσημων χαρακτηριστικών που χαρακτηρίζουν τον κ. Θωμά και τον κ. Μανώλη.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη:
Ουδεμία συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει σ’αυτό το θλιβερό σκηνικό.
Οι «Ενεργοί Δημότες» τάσσονται στο πλευρό των κατοίκων και της Επιτροπής Αγώνα που τους εκπροσωπεί.
Η διαχείριση των Απορριμμάτων απαιτεί συναίνεση και κοινωνική αποδοχή. Ουσιαστική ενημέρωση και διάλογο με σεβασμό και σεμνότητα.
Πολύ δε περισσότερο αυτή η Διαχείριση δεν μπορεί να γίνει με μεθόδους καταστολής.
Ας το καταλάβει αυτό ο κ. Θωμάς και όσοι ενδεχόμενα σε διάφορες βαθμίδες τον στηρίζουν εκεί στη Λαμία, εκεί στη Λάρισα……
Να καταλάβουν όσοι δείχνουν ανοχή σ’αυτά τα φαινόμενα:
α) Ότι οι μελέτες σκοπιμότητας και περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τους Παραμερίτες δεν μπορεί να γίνονται σε λίγες ώρες και να εγκρίνονται στο πόδι.
β) Ότι δεν μπορούν να χαρίζονται Αναδασωτέες και ενδεχόμενα Δημόσιες εκχερσωμένες εκτάσεις, για χωροθέτηση δραστηριοτήτων Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Γνωρίζουν άριστα ότι σ’αυτές τις εκτάσεις η πιθανότητα Δημόσιου χαρακτήρα τους οδηγεί σε Πρωτόκολλα Διοικητικής Αποβολής. Απευθύνουμε δημόσια το ερώτημα είναι Δημόσιες αυτές οι εκτάσεις η όχι ; Αν ναι τότε πως χαρίζονται;
Προς τι αυτός ο πολιτικός εκχυδαϊσμός ;
Προς τι η «εμπορευματοποίηση» κοινωνικών διεργασιών;
Προς τι η στρατηγική «πολιτικής δωροδόκησης» μιας ολόκληρης περιοχής ;
Για την διαχείριση παχυλών κονδυλίων στον τομέα των Απορριμμάτων ;
Ή για την επίλυση του προβλήματος ;
Μα η επίλυση του προβλήματος προϋποθέτει συναίνεση, κοινωνική αποδοχή την οποία ο κ. Θωμάς αποκλειστικά με τις πράξεις του εξανέμισε. Τότε ;


Αγαπητοί Δημότες,
Μελανό παράδειγμα παραβατικότητας και οριστικού εκφυλισμού της Δημοτικής Διαχείρισης αποτελεί η περίπτωση του Μανικιάτη ποταμού στο Μονόδρι.
Εκεί όπου το «πλιάτσικο» του αμμοχάλικου συνεχίζεται αμείωτα επί μήνες.
Μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων στις 4/12/2012 μόλις προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη χρήση των θέσεων.
Αρκεί αυτό. Όχι βέβαια.
Η νομοθεσία ορίζει: «Εξασφάλιση πριν την έναρξη των εργασιών, απόφαση χρήσης και εκμετάλλευσης χώρου αμμοληψίας,....., αίτημα στην Κτηματική Υπηρεσία, σύγκληση Επιτροπής Αμμοληψίας καθώς και σύμφωνη γνώμη του οικείου Δασαρχείου»
Προς τι όλα αυτά...
Το «αποτελεσματικό» και «έξυπνο» πρόσωπο της Τοπ. Αυτοδιοίκησης τα γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του. Γιατί να πράξει νόμιμα αφού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και οι Θεσμοί του επιτρέπουν να πράττει παράνομα.;
Γιατί αυτό το υλικό να είναι χρήσιμο για τα χωριά και την Αγροτική οδοποιία τους ;
Γιατί αυτό το υλικό να είναι χρήσιμο για το κοινό καλό της περιοχής αφού είναι χρησιμότερο για το «καλό» κάποιων ;
Γιατί τα κοινωνικά αγαθά να είναι «εμπορεύσιμα» ;
Γιατί οι «ταγοί της νομιμότητας» να είναι οι κατ αποκοπή προωθητές της κατάργησής της ;
Ζοφερό τοπίο......γκρίζα ατμόσφαιρα.

Υ.Γ. Το Σάββατο το πρωί, την επομένη του Δημ. Συμβουλίου, Πρόεδρος μεγάλης παρακείμενης Τοπ. Κοινότητας επισκέφθηκε το ποταμό Μανικιάτη. Η «λεηλασία» ήταν στο αποκορύφωμά της. « Άμα τη αφίξει του» Δημ. Παράγοντες και λοιποί «χρήστες» ετράπησαν εις φυγή……
Η «Αυτοδιοίκηση του Βουνού» σ’όλο το μεγαλείο της.....
Αιδώς για την εικόνα… Θλίψη για τα «διαβρωτικά» φαινόμενα του Μανικιατη ποταμού…..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ
Επικεφαλής ‘ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου