Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

«ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»: Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ




ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όλοι πλέον οι δημότες στο δήμο Κύμης- Αλιβερίου, έχουν αντιληφθεί το πως λειτουργούν ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή. Η δημοκρατία, η διαφάνεια και η νομιμότητα απουσιάζουν από το δήμο. Τα μόνα που προέχουν είναι τα «αυταρχικά» και «νταηλίδικα» θέλω του δημάρχου, Δημήτρη Θωμά.
Όμως όπως φαίνεται, ο κατήφορος του δημάρχου δεν έχει όρια. Για το τεράστιο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, πρώτα συνεδρίαζαν τα όργανα με την «προστασία» της αστυνομίας, μετά σε κλειδωμένα γραφεία, τώρα τελευταία πρωτοτυπώντας, συνεδριάζουν τα «χαράματα». Όλες οι σοβαρές υποθέσεις του δήμου είναι κατεπείγουσες και οι αποφάσεις τους παίρνονται  τις πρωινές ώρες  που έχουν «καθαρό μυαλό».
Στο Δ.Σ του Φ.Ο.Δ.Σ.Α Ν. Εύβοιας, ο κ. Θωμάς συνεπικουρούμενος από το δήμαρχο Καρύστου, κ. Μανώλη, αποφασίζουν για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο δήμο μας, χωρίς να συμμετέχουν στις αποφάσεις τα όργανα του δήμου και οι ενδιαφερόμενοι δημότες.       
                  «Αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς»
Αναρτούν τις προσκλήσεις των συνεδριάσεων του Δ.Σ τα μαύρα μεσάνυχτα με ώρες συνεδρίασης 8π.μ. της επομένης!!! Αναθέτουν μελέτες σκοπιμότητας και περιβαλλοντικών επιπτώσεων και την επόμενη ημέρα είναι έτοιμες για να τις εγκρίνουν!!!  Αγοράζει ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος αναδασωτέες εκτάσεις στους Παραμερίτες και τις «δωρίζουν» στο δήμο, για την κατασκευή κινητής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων και Σ.Μ.Α!!!
Στους κατοίκους και τη συντονιστική επιτροπή Παραμεριτών, Αγ. Γεώργη, Αγ. Ιωάννη, Τραχηλίου, Παρθενίου και Θαρουνίων που ζητούν ενημέρωση, άλλοτε υπόσχεται ότι θα το πράξει στα χωριά τους και δεν παρουσιάζεται επικαλούμενος «ανάρμοστη συμπεριφορά» των κατοίκων, άλλοτε στο Διοικητικό Συμβούλιο παρά τα αιτήματά μας, όσο και των κατοίκων, όπως συνέβει στο Δ.Σ στις 16/11/2012, παραπέμπει σε μελλοντικό χρόνο, τον οποίο ως άλλος  «Καίσαρας» θα αποφασίσει ο ίδιος ποιός θα είναι!!!!
Όμως φτάνει πια.
Τα θεσμοθετημένα ελεγκτικά όργανα του κράτους , όπως η Γ.Γ. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Δεν είναι δυνατόν να ανέχεται τις παράνομες  λειτουργίες του Δημάρχου. Έχει ευθύνες για την «περίεργη» ανοχή της  στα «έργα και τις ημέρες» του, παρά τις επανειλημμένες και τεκμηριωμένες αναφορές μας για τη λειτουργία του.
Θεωρούμε τουλάχιστον περίεργη και τη στάση της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας, ιδιαίτερα της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Αλήθεια, ενδιαφέρεται για το περιβάλλον ή μήπως η απορρόφηση των κονδυλίων είναι προτεραιότητα; Αυτά τα περί διαβούλευσης και κοινωνικής συναίνεσης που είχαν επικαλεστεί το καλοκαίρι, έχουν διαπιστώσει ότι γίνονται;
Από ένα κρατικό διορισμένο φορέα, δυστυχώς είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες λειτουργίες. Από την αυτοδιοίκηση Β΄βαθμού είχαμε ως κοινωνία άλλες προσδοκίες.
 Όλοι όμως κρίνονται.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου