Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΜΟΝΑ.


Άρθρο 61, παρ.4 ν. 3852/2010

Ο χρόνος περνά και ακόμη δεν έχει αναρτηθεί το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των αιρετών (Δημάρχου, Αντιδημάρχων, Μελών της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ.ο.κ.). Φτάνει και ο καιρός που πρέπει να δημοσιεύσουν την Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ) για το 2012.
Γιατί άραγε αρνούνται και μάλιστα διαπαραταξιακά να πράξουν ότι γράφει ο νόμος αλλά και ότι επιβάλλει η απαίτηση για απόλυτη διαφάνεια;
Εάν απόκτησαν εισοδήματα και περιουσία από την εργασία τους αυτό θα αποτυπωθεί στην Δήλωση, εάν αύξησαν την περιουσία ή το εισόδημά τους κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους ή αντίθετα εάν το μείωσαν και αυτό θα αποτυπωθεί στην Δήλωση. Σκοπός της δημοσιοποίησης  είναι να μπορεί να καταλαβαίνει ο μέσος πολίτης την πηγή πλούτου ή φτώχιας των αιρετών της αυτοδιοίκησης.
Κάποιοι λένε γιατί να ξέρει ο καθένας τα προσωπικά περιουσιακά δεδομένα. Μπορεί να δοθεί τροφή σε απατεώνες ή συκοφάντες να σπιλώσουν ή να εκβιάσουν  τον αιρετό.
Η απάντηση είναι απλή: Επιλογή του κάθε αιρετού είναι η ανάληψη της δημόσιας εξουσίας,  δεν τον υποχρέωσε κανείς. Εάν δεν έχεις κάτι να κρύψεις ή να φοβηθείς τότε δεν μένει παρά να υπακούσεις  στην επιταγή του νόμου, της διαφάνειας και της πολιτικής ηθικής.
Εάν έχεις να κρύψεις, παραιτήσουν και πήγαινε σπίτι σου!!!
Οι περισσότεροι, σχεδόν όλοι οι Δήμοι της Εύβοιας έχουν στις Ιστοσελίδες τους τις Δηλώσεις ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. Καναδυό  «σφυρίζουν αδιάφορα». Μεταξύ αυτών και ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου.
Η υποχρέωση βέβαια είναι προσωπική και όχι συλλογική. Δηλαδή αφορά τον κάθε έναν υπόχρεο ξεχωριστά. Όσοι από τους υπόχρεους αισθάνονται την πολιτική ευθύνη  ας το κάνουν τώρα. Οι υπόλοιποι  θα αναμετρηθούν με την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για διαφάνεια και πολιτική εντιμότητα.
Θα επανέλθουμε σύντομα με λεπτομερή αναφορά και ονόματα για όλους τους αιρετούς που έχουν την υποχρέωση όχι μόνο να υποβάλλουν την Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης αλλά και να την δημοσιοποιούν στην Ιστοσελίδα του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου