Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ


O Επικεφαλής του συνδυασμού «Ενεργοί Δημότες» κ. Γιάννης Σιαγιάννης με δημοσίευση στη σελίδα του στο FACEBOOK αποκαλύπτει έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγιεινής Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που αναφέρεται στην αυτοψία της Υπηρεσίας σχετικά με την καταγγελία του για την εκροή λυμάτων αποχέτευσης στον ξηροπόταμο  Ιμβράσα στη θέση Παλαιοχώρα του Αγίου Λουκά. 
Διαπιστώθηκε πράγματι η εκροή λυμάτων στο σημείο αυτό και όπως ανέφερε στην υπηρεσία ο παρών στην αυτοψία πρώην Πρόεδρος του χωριού τα λύματα προέρχονται από το δίκτυο αποχέτευσης και αντί να οδηγούνται στον Βιολογικό του Αλιβερίου διοχετεύονται με σωληνώσεις στο ρέμα. Η Υπηρεσία δεν ανακάλυψε πάντως τις σωληνώσεις αλλά διαπίστωσε την ύπαρξη των φρεατίων του δικτύου κατά μήκος του ρέματος.
Με το ίδιο έγγραφο υποδεικνύονται ενέργειες στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και στο τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.
Ο κ. Σιαγιάννης προφανώς ενημέρωσε τους κατοίκους για την  εξέλιξη της καταγγελίας του αλλά οι χθεσινές εξελίξεις την καθιστούν περισσότερο ενδιαφέρουσα αφού ο υποδεικνύων στην Υπηρεσία τις εκροές των λυμάτων και το βάσιμο της καταγγελίας δεν είναι άλλος από τον πρώην πρόεδρο του Αγίου Λουκά που μόλις χθες εντάχθηκε στον συνδυασμό του Δημάρχου κ. Θωμά.
Τώρα προφανώς από κοινού θα βρουν την αιτία της ρύπανσης και ευθύς αμέσως θα την επιδιορθώσουν χωρίς να χάνουν χρόνο διαμέσου καταγγελιών. Νέοι ορίζοντες ανοίγονται στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας στον Άγιο Λουκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου