Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ


ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΜΗΣ

Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης στη συνεδρίαση της 7ης Δεκεμβρίου 2011 συζήτησε το φλέγον θέμα της κατάργησης του Ειρηνοδικείου Κύμης  και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης, ομόφωνα καταγγέλλει την ανιστόρητη   κατάργηση του Ειρηνοδικείου Κύμης, η οποία σχεδιάζεται με βάση οικονομικά κριτήρια, λησμονώντας την ιστορία του τόπου.
Η Κύμη πρωτεύουσα της επαρχίας Καρυστίας, ιστορική έδρα του νεόδμητου Δήμου Κύμης – Αλιβερίου και έδρα της Ι. Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου είναι έδρα του Ειρηνοδικείου της περιοχής, με πρώτη απόφαση το έτος 1836. Από τότε λειτουργούσε προς όφελος των κατοίκων της περιοχής αποδίδοντας δικαιοσύνη, λειτουργώντας σε διάφορα κτίρια και από το 1965 στο ιδιόκτητο κτίριο επί της οδού Μητροπολίτου Ανανία.

Η Κύμη, μετά την απομάκρυνση από την περιοχή της έδρας του Δήμου, των γραφείων του ΟΤΕ, της Εμπορικής Τράπεζας, των γραφείων της ΔΕΗ,  τη αναμενόμενη μείωση του προσωπικού της Εφορίας, του γραφείου της ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, του γραφείου του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης, την αμφισβητούμενη διατήρηση του Εργοστασίου της Ηλεκτρομηχανικής και την   μεταφορά των γραφείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θυμίζει λοιπόν σκηνικό ταινίας χωρίς πρωταγωνιστές.
Είναι ντροπή να οδηγείται μία ιστορική πόλη στο μαρασμό.
Δεν θα έπρεπε στα κριτήρια να υπάρχει και το έτος ίδρυσης;
Θα λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας με την κατάργηση του ιστορικού Ειρηνοδικείου Κύμης; Δύο άτομα εργάζονται. Με οικογένειες με παιδιά που θα πάρουν του δρόμους.     
Καταργούν την ιστορία του τόπου και καταργούν το μέλλον μας.
Βοηθείστε όλοι να μην καταργηθεί το Ειρηνοδικείο Κύμης, βοηθείστε όλοι γιατί όλοι μαζί μπορούμε.»

Το θέμα δεν τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο; παράλειψη του Προέδρου ή μήπως έχει άλλη άποψη η δημοτική αρχή. Γιατί στην Κάρυστο έχουν ήδη ξεσηκωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου