Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

«ΔΡΥΟΣ ΠΕΣΟΥΣΗΣ ΠΑΣ ΑΝΗΡ ΞΗΛΕΥΕΤΑΙ». Η ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟ ΕΧΟΥΝ ΡΙΜΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ



Θες η οικονομική κρίση και η τιμή του πετρελαίου, θες η παντελής έλλειψη ελέγχων και η γενική αναμπουμπούλα  στην οποία, όπως λέει και η παροιμία «ο λύκος χαίρεται», ότι και να είναι σε λίγο καιρό δεν θα μείνει δένδρο όρθιο. Αφού πρώτα καθαρίστηκαν όλα τα παραποτάμια πλατάνια τώρα δεν θα μείνει  ελιά σε χέρσο κτήμα, εκεί δηλαδή που οι ιδιοκτήτες έχουν εξαφανιστεί κάποια χρόνια.
Η ζήτηση των καυσόξυλων έχει κτυπήσει «κόκκινο». Βλέπετε το πετρέλαιο θέρμανσης έγινε απλησίαστο για τον συνταξιούχο και τον μισθοσυντήρητο. Οι παλιές σόμπες ξαναμπήκαν στα σπίτια και οι καινούργιες  έφυγαν από τις βιτρίνες και τις αποθήκες των καταστημάτων που τις πουλούσαν. Οι λέβητες μετατρέπονται. Τα τζάκια όλο και πιο πολύ δίνουν λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης των νοικοκυριών.
Έτσι, μέσα στην ζήτηση έγινε «in» το επάγγελμα του ξυλοκόπου. Μόνο που ορισμένοι φθάνουν στην υπερβολή  κόβοντας ότι βρουν χωρίς να έχουν άδεια και χωρίς να ρωτήσουν τον ιδιοκτήτη. Με άλλα λόγια, μιλάμε για καθαρή «ξυλοκοπική κερδοσκοπία», μία κερδοσκοπία που και την φτώχια εκμεταλλεύεται και το περιβάλλον περιφρονεί. Αυτοσυγκράτηση λοιπόν σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου