Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ……



Αντιγράφουμε λίγα λόγια από ένα Blog της Νότιας Καρυστίας, το www.sofiascomments.blogspot.com με αφορμή την παραίτηση του εμπλεκομένου σε υπόθεση ναρκωτικών δημοτικού συμβούλου του Δήμου Καρύστου κ. Ξυπόλυτου. Νομίζουμε ότι τα λόγια αυτά πρέπει να κατευθύνουν τα βήματα όλων των αιρετών της Αυτοδιοίκησης.
«Σχέσεις εξουσίας και διαφθορά.......
Για να μπορεί η εξουσία να ασκεί το έργο της, εκτός από πολλά άλλα πρέπει να διακατέχετε από ένα αυστηρό πλαίσιο κανόνων συμπεριφοράς που έχει σαν πυξίδα όρους και θέσεις, τόσο ηθικές, όσο και νομικές, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι έξω, η πέρα, από το κοινωνικό σύνολο που υπηρετεί.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια κάθετη πτώση, που θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι σχεδόν ελεύθερη, όσο αφορά την χαλάρωση και το όλο και περισσότερο ευκολότερη καταπάτηση αυτών των κανόνων.
Η περιοχή μας δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση σε αυτό το κλίμα, που σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί όμως την παραβατική συμπεριφορά η ακόμα και την συγκάλυψη η την αποδοχή.
Αυτό που πραγματικά με ανησυχεί είναι η συμπεριφορά που δείχνει την μη κατανόηση της σοβαρότητας μιας κατάστασης, της προσπάθειας μετατροπής της σε πολιτική θυματοποίηση και την βαθύτατη προσβολή των ηθικών μας αξιών.
Και αν τα πάρα πάνω είναι κάτι που με ανησυχεί, αυτό που πραγματικά με τρομάζει, είναι ότι αυτή η σύγχυση για το τι είναι καλό η κακό, ηθικό η ανήθικο, ωφέλιμο η βλαβερό, αποδεκτό η απαράδεκτο, είναι μια πραγματικότητα στην πολιτική ζωή του Δήμου μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου