Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ο Ισολογισμός του 2012 και ο Απολογισμός 2012 του Δήμου Κύμης Αλιβερίου

Συζητήθηκε χθες και εγκρίθηκε ο Ισολογισμός και ο Απολογισμός του 2012 στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, δηλαδή η οικονομική κατάσταση του Δήμου στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Τέσσερα χρόνια πριν. Επίσης αξίζει να έχουμε υπομονή διότι στα επόμενα χρόνια ίσως τα ζητήματα να λύθηκαν και όλα να λειτουργούσαν κανονικά. Μία χρονιά δεν καθορίζει το αποτέλεσμα μίας συνολικότερης πορείας!!!
Η συζήτηση διεξήχθηκε ασφαλώς στο συνήθες πλέον κλίμα που επικρατεί στο Δήμο αυτόν. Επειδή ένθεν και ένθεν "διαβάζεται" η οικονομική κατάσταση του Δήμου όπως η κάθε πλευρά την κατανοεί και επειδή ο Ισολογισμός είναι ένα τεχνικό οικονομικό κείμενο που μάλλον μόνο οι λογιστές μπορούν να διαβάσουν εμείς το δημοσιεύουμε αυτούσιο όπως εξάλλου θα το δημοσιεύσει στον τύπο υποχρεωτικά και ο Δήμος.
Δημοσιεύουμε επίσης μέρος της Έκθεσης του Ορκωτού Λογιστή που αναφέρεται σε ζητήματα οικονομικής διοίκησης και ιδίως στη διαχείριση των χρηματικών ενταλμάτων κατά το έτος 2012. Το κείμενο είναι χρήσιμο ιδίως για τους εργαζόμενους στο Δήμο αλλά και τους πολίτες. Η τήρηση της κανονικότητας είναι δεσμευτική για όλους. Οι ευθύνες και οι καταλογισμοί βασίζονται στη τήρηση της κανονικότητας. Τα πιθανά ταμιακά ελλείμματα είναι ασφαλώς και ποινική υπόθεση αλλά για να μην λέμε κουβέντες καφενείου τέτοια είναι σπάνιο να υπάρξουν σε έναν Δήμο. Όταν διαπιστώνεται οι αρμόδιοι υπάλληλοι μπαίνουν φυλακή. Και για να μην  χάνεται η μπάλα στην άμεση ή έμμεση μετακύλιση ευθυνών να πούμε τα πράγματα ξεκάθαρα. Ακόμη και όταν ο εκάστοτε Δήμαρχος δεν καταλαβαίνει τι γίνεται όχι μόνο δεν είναι άμοιρος ευθυνών αλλά είναι ακόμη πιο υπεύθυνος διότι η άγνοια  ή ο μη έλεγχος είναι επικίνδυνος. Ο πρώτος έχει την μεγάλη αναπαλλοτρίωτη ευθύνη. Για να μην χαϊδεύουμε αυτιά όπως συνήθως γίνεται με τους αιρετούς αναπαλλοτρίωτη είναι και η ευθύνη των αρμοδίων υπαλλήλων γιαυτό ας σοβαρευτούν όλοι και να αφήσουν το παιχνίδι με το μπαλάκι από εδώ και από εκεί. 
Άρα να διαβαστεί ο ισολογισμός και ο Απολογισμός του 2012 με βάση της διαπιστώσεις του Ορκωτού ο οποίος δεν είναι εισαγγελέας αλλά ένας επαγγελματίας που επιτελεί εν προκειμένω Δημόσιο Λειτούργημα διότι πολλοί στα καφενεία μπερδεύουν ρόλους και λειτουργίες. 
Ένα είναι βέβαιο το 2012 ο Ορκωτός διαπιστώνει ότι ο Δήμος δεν λειτουργούσε σε όλα κανονικά. Έχει παρατηρήσεις. Τις βασικότερες από αυτές δημοσιεύουμε στη συνέχεια. Η μη κανονική λειτουργία του Δήμου έχει υπευθύνους και αυτοί είναι η ιεραρχική δομή του Δήμου. Από πάνω έως κάτω. Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Κάποια πράγματα δικαιολογούνται όταν γίνονται άπαξ ή σε ελάχιστες αναγκαίες περιπτώσεις λόγω ανωτέρας βίας αλλά δεν δικαιολογούνται όταν γίνονται κανόνας. Γιαυτό χρειάζεται πρώτα απ΄όλα αυτοκριτική και εμπέδωση της κανονικότητας στη λειτουργία του Δήμου. Επαγγελματισμός στο προσωπικό και αυτοπειθαρχία και εμπέδωση των αρχών της χρηστής διοίκησης στους αιρετούς. Όλα τα άλλα είναι κουραφέξαλα. 
Ποιο είναι όμως το σημαντικό;
Να καταλάβουν οι πολίτες, οι δημότες, οι συναλλασσόμενοι με το Δήμο ότι ο Δήμος υπακούει σε κανόνες χρηστής οικονομικής διαχείρισης οι οποίοι πρέπει να τηρούνται για δύο λόγους. Η κανονική οικονομική διοίκηση προστατεύει και εγγυάται τη χρηστή διαχείριση δημοσίου χρήματος και ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν αυτές τις διαδικασίες, να τις παρακολουθούν και να τις επιβάλλουν. Ο Δήμος δεν είναι η παχιά άλλοτε ή ισχνή σήμερα αγελάδα που υπάρχει μόνο για την αρμέγουμε ικανοποιώντας το προσωπικό μας ιδιοτελές συμφέρον δημότες, επαγγελματίες, υπάλληλοι και αιρετοί!!! Όσο αυτό δεν γίνεται κατανοητό θα μένουμε στις κουβέντες των καφενείων και των δημοσυντήρητων ή άλλων καρμίρικων ιστοσελίδων και φυλλάδων αλλά θα χάνουμε την ουσία ως πολίτες κυρίως απαξιώνοντας τον ρόλο μας και χαζεύοντας τα σήριαλ της μίζερης κοκορομαχίας.
Θα επανέλθουμε με όλα τα αρχεία όταν τα τεχνικά προβλήματα λυθούν. Προς το παρόν διαβάστε ένα απόσπασμα της έκθεσης του Ορκωτού για τον Απολογισμό 2012.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΟΡΚΩΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2012

Τι θα γίνει με το δρόμο στο Μονόδρι. Νέα Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κύμης Αλιβερίου


ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σιγή ιχθύος από τη Δημοτική Αρχή για το δρόμο στη θέση «Πούρη Ρέμα» στο Μονόδρι. Δύο φορές, στις 13/7/2016 και στις 17/9/2016 απευθυνθήκαμε στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου για το θέμα της διάνοιξης του δρόμου στη θέση «Πούρη Ρέμα» και τη διευθέτηση τυχόν εκκρεμοτήτων, ώστε να λυθεί το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους δημότες-κατοίκους του Μονοδρίου.
Πρώτα ζητήσαμε την άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής για τη διάνοιξη του συγκεκριμένου δρόμου, προς όφελος και εξυπηρέτηση των κατοίκων του Μονοδρίου και όχι μόνο. Ζητήσαμε να εφαρμοστεί ο νόμος προς κάθε κατεύθυνση για να εμπεδωθεί στους δημότες το αίσθημα της ισότητας, του δικαίου, της εκτίμησης και της δημοκρατίας. Δεν μπορεί ένα έργο με τις όποιες ελλείψεις ή ακόμη και παρατυπίες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, να αφήνεται στην τύχη του. 
Ο δρόμος αυτός, ο παραρεμάτιος, λειτουργούσε από τότε που έγινε το χωριό (σε κάποια σημεία ως μονοπάτι και σε κάποια άλλα ως κανονικός δρόμος που περνούσαν και αυτοκίνητα). Σήμερα οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο πρώην δήμαρχος δεν ακολούθησε όλες τις τυπικές διαδικασίες για την δημιουργία του, όλοι οι κάτοικοι του Μονοδρίου εξυπηρετούνται από τον δρόμο αυτόν. Ειδικά όμως οι παρόδιοι κάτοικοι δεν έχουν καμία άλλη πρόσβαση για να πάνε στις ιδιοκτησίες σου παρά μόνο αυτόν το δρόμο.
Ύστερα απευθυνθήκαμε εγγράφως προσωπικά στον Δήμαρχο, αλλά και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Κονιστρών και αφού τους υπενθυμίσαμε τα όσα έχουν συμβεί και τα όσα οι ίδιοι έχουν πει και υποσχεθεί για το συγκεκριμένο θέμα, να ενημερώσουν τόσο εμάς, όσο και τους κατοίκους του Μονοδρίου, τι ενέργειες έχουν κάνει για την επίλυση του προβλήματος. Αν υπάρχει πρόοδος στην πορεία του έργου καθώς και το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσής του.
 Δυστυχώς τέσσερις μήνες τώρα δεν πήραμε καμία απάντηση. Ούτε εμείς αλλά ούτε και οι κάτοικοι του Μονοδρίου. Το πρόβλημα όχι μόνο παραμένει αλλά οξύνεται. Και το χειρότερο: Πρόσφατα ο κλειστός δρόμος μετατράπηκε σε ….. λαχανόκηπο. Καταμεσής φύτρωσαν κουκιά και μαρούλια. Θα πει κανείς κάτι είναι και αυτό. Μπορεί οι κάτοικοι να αδυνατούν να πάνε σπίτια τους με το αυτοκίνητό τους και να πηγαίνουν με τα πόδια, μπορεί να μην έχει πρόσβαση ασθενοφόρο και να τους κατεβάζουν με καρέκλα, μπορεί να κινδυνεύουν σε περίπτωση πυρκαγιάς αφού δεν μπορεί να πάει πυροσβεστική, σίγουρα δε μπορούν να βάλουν πετρέλαιο και να το κουβαλάνε με τα μπιτόνια, αλλά κουκιά θα φάνε. Ίσως φτάσουν να στείλουν και στο Δήμο.  Δείτε λοιπόν πως είναι σήμερα ο δρόμος. Γι’ αυτό λένε « μια εικόνα χίλιες λέξεις».


ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Η Λαική Συσπείρωηση για τον Απολογισμό -Ισολογισμό του 2012

                                   
                  Αλιβέρι 24/11/2016

Συνάδελφοι συναδέλφισσες
Πριν ένα μήνα περίπου ζήσαμε την προ υπηρεσίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και την διαπλοκή.
Κατηγορούσε η κυβέρνηση τις προηγούμενες κυβερνήσεις για διαπλοκή.
Κατηγορούσε η αντιπολίτευση - αξιωματική και ένα μέρος της μείζονας τη κυβέρνηση για διαπλοκή ( βοσκοτόπους -εφημερίδα Αυγή - τηλεοπτικές άδειες κλπ.)
Θυμόμαστε καλά το σκάνδαλο Siemens
Θυμόμαστε καλά τη Λίστα Λαγκάρντ
Θυμόμαστε το Βατοπαιδι.
Θυμόμαστε καλά την προηγουμένη δημοτική αρχή να κατηγορεί τις προηγούμενες επί ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ για το τι παρέλαβε.
Θυμόμαστε επίσης την επι δημαρχίας ΚΑΡΑΠΑ δημοτική αρχή να κατηγορεί την προηγούμενη για το χάος που παρέλαβε.
Εδώ και δυόμιση χρόνια περίπου ζούμε την έντονη φημολογία για όχι σωστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Και ο χορός καλά κρατεί!
Συνάδελφοι συναδέλφισσες
Οι αποκαλύψεις σκανδάλων, όταν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με την εμπλοκή προσώπων που έχουν διαχειριστεί κρατικό χρήμα, δείχνουν ότι είναι βαθιά και αγιάτρευτη η σήψη του συστήματος που ζούμε, που εφαρμόζει αντιλαϊκά μέτρα δίχως τέλος.
Άλλωστε και αυτά τα πρόσωπα, τα κόμματα και οι παρατάξεις στα οποία πρόσκειντε, συμπλέουν με την αντιλαϊκή πολιτική που έχει σκοπό την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, και την εφαρμόζουν και στο επίπεδο της τοπικής διοίκησης.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απαιτεί την άμεση και μέχρι τέλους διαλεύκανση όλων αυτών των υποθέσεων.
Και στη συγκεκριμένη περίπτωση που συζητάμε σήμερα στο Δ.Σ. εσείς ασκήσατε και ασκείται διοίκηση στο δήμο, εσείς εφαρμόσατε και εφαρμόζετε τις πολιτικές που έχουν και αυτές τις συνέπειες.
Να πάρετε την ευθύνη να αποσαφηνιστεί η κατάσταση, να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν, να επιστραφούν τα χρήματα που εμφανίζονται ότι λείπουν από το δήμο.
Την ίδια στιγμή, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού της περιοχής, με αφορμή την αποκάλυψη αυτών των σκανδάλων,

θα επιδιώξει να αποκαλύψει τις πραγματικές αιτίες των λαϊκών προβλημάτων και την
πολιτική που υπηρετείτο κέρδος και τα μεγάλα συμφέροντα.
Να κλείνει το εργοστάσιο της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ και κάποιοι να πανηγυρίζουν.
Το κέντρο υγείας Αλιβερίου από σήμερα λόγω εξάντλησης των υπερωριών να μην έχει γιατρό για εφημερία.
Αυτά είναι τα μεγαλύτερά σκάνδαλα σε βάρος του λαού της χώρας και την περιοχής Κύμης- Αλιβερίου.
Θα προσπαθήσει να αποκαλύψει το ρόλο της Τοπικής Διοίκησης, της εκάστοτε δημοτικής αρχής, αλλά και των παρατάξεων που έχουν αποδεχτεί και υλοποιούν μέτρα που έχουν μετατρέψει την Τ.Δ. σε μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης.
Μηχανισμό εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων, φοροεισπράκτορα, που ιδιωτικοποιεί τις υπηρεσίες του
δήμου, που βρίσκεται απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα και τις λαϊκές ανάγκες.
Όσοι σηκώνουν τη σημαία της κάθαρσης και της εξυγίανσης του συστήματος, υπερασπιζόμενοι ταυτόχρονα το σύστημα που ξεζουμίζει το λαό,
Όσοι εφαρμόζουν τις αντεργατικές, αντιλαϊκές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων και της ΕΕ και σε επίπεδο τοπικής διοίκησης,
Εμπαίζουν το λαό.
Κρύβουν στην πράξη το βαθιά αντιδραστικό χαρακτήρα της πολιτικής που εφαρμόζεται, του κράτους και των μηχανισμών του όπως είναι και η τοπική διοίκηση.
Συναινούν και συμβάλουν στην κατάργηση κατακτήσεων και δικαιωμάτων, να υποφέρουν τα λαϊκά νοικοκυριά.
Ο λαός του Αλιβερίου και της Κύμης εμβάλλεται να βγάλει συμπεράσματα και από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.
Να προσπεράσει τις κοκορομαχίες των δυνάμεων που συναινούν και εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική.
Με την οργανωμένη δράση του να απαιτήσει και να επιβάλλει να του επιστραφούν τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις που του έχει κλέψει η αντιλαϊκή πολιτική, να διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.


                                       Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
                                          ο Δημοτικός Σύμβουλος

                                                 ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Η ταφόπλακα και οι νεκροθάφτες της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης.


Στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Σύστημα Κινητικότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων συμπεριλαμβάνεται διάταξη που ρυθμίζει την τύχη των εργαζομένων του πολύπαθου εργοστασίου της Ηλεκτρομηχανικής στην Κύμη.
Η τακτοποίηση των εργαζομένων είναι ασφαλώς η μεγίστη υπόθεση αφού περίπου εξήντα οικογένειες μπορούν πλέον να έχουν ομαλό εργασιακό βίο στο Δημόσιο ή στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το φάσμα της ανεργίας και της φτώχειας απομακρύνεται και η τακτοποίησή τους εφόσον γίνει στα όρια της περιοχής όπου κατοικούν θα τονώσει εκτός από το οικογενειακό τους εισόδημα και την τοπική αγορά γιατί όταν μία οικογένεια χάνει το εισόδημά της ταυτόχρονα το στερείται και η τοπική αγορά.
Το κουφάρι όμως του εργοστασίου θα μείνει εκεί και θα ερημώνει, θα απαξιώνεται και θα κλέβεται ότι πολύτιμο έχει μέσα του. Το χειρότερο όμως είναι ότι μία άλλοτε παραγωγική μονάδα της περιοχής της Κύμης, η μοναδική αυτής της εμβέλειας, θάβεται οριστικά στην ανυπαρξία. Η ικανοποίηση για την αποκατάσταση των εργαζομένων  που λύνει το βραχυπρόθεσμο πρόβλημα ψάχνει εναγωνίως να βρει ισορροπία με την μακροπρόθεσμη, την στρατηγική απώλεια για τον τόπο.
Που πήγαν όλες αυτές οι διαχρονικές υποσχέσεις των πολιτικάντηδων της περιοχής και της Εύβοιας για την αξιοποίηση του εργοστασίου; Για να συνεχίσει να παράγει και να δίνει δουλειά και σε άλλους εργαζόμενους και στις επόμενες γενιές;

Διότι το να κλείνεις ένα εργοστάσιο και να κάνεις δημοσίους υπαλλήλους τους εργαζόμενους είναι βέβαια βραχυπρόθεσμη «κοινωνική πολιτική» αλλά απέχει πολύ από την αναπτυξιακή πολιτική. Αυτή εξάλλου υπήρξε πατροπαράδοτα γνωστή καραμέλα αλλά άγνωστο αντικείμενο για τους «πολιτικούς», τους «πολιτευτές», τους ανίκανους να σχεδιάσουν το μέλλον πολιτικάντηδες της Εύβοιας μηδεμίας πλευράς εξαιρουμένης.

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας: Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. 4 Δεκέμβρη 2016, Πάρκο Λαού Χαλκίδα

ENΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΠΚΑ-ΣΤΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τον αγώνα των εργαζομένων του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Εργοστάσιου της ΒΙΟ.ΜΕ
Παράλληλη Δράση: ΚΑΛΑΘΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για Τις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας της Χαλκίδας

H εθελοντική ομάδα «ΜΙΑ …ΣΤΑΣΗ» της ENΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΠΚΑ-ΣΤΕ) διοργανώνει ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή, την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΑΠΟ 9.00 ΕΩΣ 13.00, στο χώρο του παρκινγκ στο ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ στη Χαλκίδα.
 Οι διαθέσεις προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» είναι μια δράση η οποία έχει τις ρίζες της στο 2012 με  το Κίνημα της Πατάτας στο Ν. Πιερίας, ένα κίνημα αυτοοργάνωσης των παραγωγών αγροτικών προϊόντων με τους καταναλωτές προκειμένου να φτάνουν τα αγροτικά προϊόντα απ' ευθείας στους καταναλωτές, χωρίς τη μεσολάβηση εμπόρων, με στόχο την προσπάθεια ελέγχου της ενδιάμεσης κερδοσκοπίας και την ελάττωση της ακρίβειας. Μέχρι σήμερα είναι μια κοινωνική δράση που προσεγγίζει ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας των καταναλωτών αλλά και μεγάλο μέρος των παραγωγών που αδυνατεί να βρει διέξοδο στις αγορές μέσα από τα υπάρχοντα σχήματα.
Αυτή η δραστηριότητα αποτελεί  μια εθελοντική πρωτοβουλία κοινωνικής Αλληλεγγύης με στόχο την διεκδίκηση του δικαιώματος των καταναλωτών σε υγιή και φθηνά τρόφιμα, την αλλαγή των διατροφικών και καταναλωτικών μας συνηθειών, την προστασία του περιβάλλοντός, την καθιέρωση μια «κοινωνικής» οικονομίας και ΟΧΙ εμπορική δραστηριότητα.
Σε αυτά τα πλαίσια η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,  ΣΤΗΡΙΖΕΙ τον αγώνα των εργαζομένων του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Εργοστάσιου της ΒΙΟ.ΜΕ www.viomecoop.com και θα διαθέσει τα προϊόντα καθαρισμού της, τα οποία παράγονται εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά από φυσικά υλικά, ΦΙΛΙΚΑ στην υγεία τη δική μας και των παιδιών μας, στο περιβάλλον και στην τσέπη μας.
Για την  καλύτερη οργάνωση των διαθέσεων και την αρτιότερη εξυπηρέτηση σας δεχόμαστε ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016, στο τηλέφωνο 2221020509 ή στο epkastereas@gmail.com   (μόνο με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο).
Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία:  2221020509,  www.epka-ste.gr,  fb: ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ:

«Το Μουσείο Φαλτάϊτς στη Σκύρο και η συμβολή του στον νεότερο πολιτισμό». Εκδήλωση ΤΩΡΑ στο Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα

Στο πλαίσιο της έκθεσης αφιέρωμα στη μνήμη της Αγγελικής Χατζημιχάλη στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη”, στην Πλάκα (Αγγ. Χατζημιχάλη 6,),θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, με τίτλο: «Το Μουσείο Φαλτάϊτς στη Σκύρο και η συμβολή του στον νεότερο πολιτισμό», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Μουσείου Μπενάκη, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, ώρα 12.00.
Θα μιλήσουν η κ. Άννα Φαλτάϊτς με θέμα «Ο Κωνσταντίνος Φαλτάϊτς», ο κ. Νίκος Καρράς με θέμα «Ο Μάνος Φαλτάϊτς», η κ. Αναστασία Φαλτάϊτς με θέμα «Το Μουσείο Φαλτάϊτς στη Σκύρο». Τις ομιλίες θα προλογίσει η κ. Σταυρούλα Πισιμίση, λαογράφος του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη” και επιμελήτρια της έκθεσης, με σχετική αναφορά στο πρώτο συγγραφικό έργο της Αγγελικής Χατζημιχάλη, Ελληνική Λαϊκή Τέχνη, Σκύρος.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει συλλογή αντικειμένων λαϊκής τέχνης από την Σκύρο, εκ των οποίων ορισμένα αποτελούν ευγενική προσφορά της συλλέκτριας κ. Δίτσας Ανθή. Καθώς επίσης θα προβληθεί και υλικό με σχέδια από εσωτερικά σκυριανών σπιτιών, τα οποία η Αγγελική Χατζημιχάλη σχεδίασε, θέλοντας να διατηρηθεί η μορφή τους έστω και ως εικόνα!

Υπενθυμίζεται ότι στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου “Αγγελική Χατζημιχάλη” συνεχίζεται η έκθεση με την πρώτη θεματική αφιερωμένη στους Σαρακατσάνους.

Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας: Η CETA ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΑΛΟΝΙΑ Ενημέρωση, Τεκμηρίωση, Αντιστάσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H ENΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ  ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΠΚΑ-ΣΤΕ) μέλος της «Ελληνικής Πρωτοβουλίας STOP TTIP CETA TISA» σας καλεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στην Ακαδημίας 60, ώρα 12.00

Εκδήλωση & Συνέντευξη Τύπου

Η CETA ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΑΛΟΝΙΑ
Ενημέρωση, Τεκμηρίωση, Αντιστάσεις

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, ώρα 12:00
Στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας
[Ακαδημίας 60 – 3ος όροφος]

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Στη χώρα μας υπάρχει τεράστιο έλλειμμα στο δημόσιο λόγο ως προς την εγκυρότητα και την ενημέρωση που δίνεται στους πολίτες. Οι εμπορικές συμφωνίες «νέας γενιάς» σκοπεύουν να μετασχηματίσουν το θεσμικό πλαίσιο προς όφελος των πολυεθνικών. Αξίζει να τις αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη σοβαρότητα.
Η Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TiSA επειδή αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα το θέμα των εμπορικών συμφωνιών, σας καλεί για μια ακόμα φορά στην Εκδήλωση – Συνέντευξη Τύπου με σκοπό την ενημέρωση, την τεκμηρίωση των θέσεων του κινήματος ενάντια στις ληστρικές, αντιδημοκρατικές εμπορικές συμφωνίες, το συντονισμό και την ανάπτυξη  των κοινωνικών αντιστάσεων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, η Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TiSA στην Εκδήλωση – Συνέντευξη Τύπου έχει καλέσει αξιόλογους ομιλητές, με επιστημονικά, κινηματικά αλλά και γεωγραφικά κριτήρια για να παρουσιάσουν τέσσερα θέματα που αφορούν γενικότερα τις συμφωνίες και ειδικότερα τη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία, μεταξύ Ε.Ε. και  Καναδά/CETA.
Ομιλητές – Παρουσιάσεις:
1.      Δώρα Κοτσακά –Δρ. Πολιτικής Κοινωνιολογίας: «CETA, TTIP, TiSA – Απορρυθμιστικές Εμπορικές Συμφωνίες νέας γενιάς» | «Η CETA ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΑΛΟΝΙΑ»
2.   Γρηγόρης Ζαρωτιάδης – Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Α.Π.Θ.: «Οι επιπτώσεις των συμφωνιών  στην Ελληνική Δημοκρατία, οικονομία, κοινωνία»
3.      Γιώργος Εμμανουήλ – Δίκτυο Φορέων και Πολιτών Θεσσαλίας κατά  CETA, TTIP, TISA «Αγροτικά Προϊόντα και Ασφάλεια Τροφίμων»
4.       Ανδρέας Σκούπουρας – Αντιδήμαρχος Κέρκυρας: «Δήμοι και Περιφέρειες  Ελεύθερες Ζώνες από CETA TTIP»
5.       Συντονίζει ο Κώστας Φωτεινάκης - Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου  ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/Neturefriends Greece & Διαχειριστής του blogSTOP TTIP CETA TiSA

Μετά τις ολιγόλεπτες παρουσιάσεις θα γίνουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις