Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

«Το Μουσείο Φαλτάϊτς στη Σκύρο και η συμβολή του στον νεότερο πολιτισμό». Εκδήλωση ΤΩΡΑ στο Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα

Στο πλαίσιο της έκθεσης αφιέρωμα στη μνήμη της Αγγελικής Χατζημιχάλη στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη”, στην Πλάκα (Αγγ. Χατζημιχάλη 6,),θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, με τίτλο: «Το Μουσείο Φαλτάϊτς στη Σκύρο και η συμβολή του στον νεότερο πολιτισμό», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων του Μουσείου Μπενάκη, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, ώρα 12.00.
Θα μιλήσουν η κ. Άννα Φαλτάϊτς με θέμα «Ο Κωνσταντίνος Φαλτάϊτς», ο κ. Νίκος Καρράς με θέμα «Ο Μάνος Φαλτάϊτς», η κ. Αναστασία Φαλτάϊτς με θέμα «Το Μουσείο Φαλτάϊτς στη Σκύρο». Τις ομιλίες θα προλογίσει η κ. Σταυρούλα Πισιμίση, λαογράφος του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης “Αγγελική Χατζημιχάλη” και επιμελήτρια της έκθεσης, με σχετική αναφορά στο πρώτο συγγραφικό έργο της Αγγελικής Χατζημιχάλη, Ελληνική Λαϊκή Τέχνη, Σκύρος.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει συλλογή αντικειμένων λαϊκής τέχνης από την Σκύρο, εκ των οποίων ορισμένα αποτελούν ευγενική προσφορά της συλλέκτριας κ. Δίτσας Ανθή. Καθώς επίσης θα προβληθεί και υλικό με σχέδια από εσωτερικά σκυριανών σπιτιών, τα οποία η Αγγελική Χατζημιχάλη σχεδίασε, θέλοντας να διατηρηθεί η μορφή τους έστω και ως εικόνα!

Υπενθυμίζεται ότι στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου “Αγγελική Χατζημιχάλη” συνεχίζεται η έκθεση με την πρώτη θεματική αφιερωμένη στους Σαρακατσάνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου