Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ: ΝΑΙ ΣΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΑΛΑ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ  ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΠΚΑ-ΣτΕ
ΕΔΡΑ:Δ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 1& ΑΓΓ. ΓΟΒΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑ 34100 ΤΗΛ:22210-20509 www.epka-ste.gr MAIL:info@epka-ste.gr Α.Μ. Ενώσεων Καταναλωτών 41/2011
Χαλκίδα 28-3-2014

Οι  Έλληνες  καταναλωτές  πιστεύουν  πως  η ποιότητα του ελληνικού  γάλακτος  είναι πολύ καλή  και  γι’αυτό  θα πρέπει  να ενισχυθούν οι   κτηνοτρόφοι μας  να αυξήσουν  την παραγωγή τους  για να μπορούν  τουλάχιστον  να καλύψουν  τις ανάγκες της  εσωτερικής αγοράς σε γάλα και προϊόντα γάλακτος. 
Αυτοί που μας κυβερνούν θα μπορούσαν   πριν πέντε χρόνια να ισχυρισθούν  ότι  αγνοούσαν  την ανάγκη  ενίσχυσης του  πρωτογενούς  τομέα  και την σημασία του για την  εθνική οικονομία . Σήμερα, μετά το ναυάγιο της πολιτικής τους  και την εξέλιξη των πραγμάτων  δεν μπορούν  επ’ουδενί να επικαλεστούν  άγνοια , αλλά περισσότερο φαίνονται  στα  μάτια μας ως  τρομοκρατημένοι και  εκβιαζόμενοι  από  το «Διευθυντήριο».
Ως ΕΠΚΑ-ΣΤΕ είμαστε  αντίθετοι  με την ταχτική των  βόρειο-ευρωπαϊκών   βιομηχανιών γάλακτος  και των χονδρεμπόρων –εισαγωγέων,  που προσπαθούν  με αθέμιτο  τρόπο  να υπηρετήσουν  τα οικονομικά τους συμφέροντα,  σε βάρος της ποιότητας  ενός  αγαθού βασικής διατροφής  με σοβαρή  διακινδύνευση  της  υγείας των  συμπολιτών μας .
Ο πόνος για τον καταναλωτή, δεν εξαντλείτε στην απελευθέρωση των ημερών παραμονής του γάλακτος στο ράφι μετά από υψηλή θερμική παστερίωση,(άρα προϊόν χωρίς ουσία)  αλλά από πραγματικούς ελέγχους στο κύκλωμα από τον κτηνοτρόφο μέχρι το ράφι του S/M. Αλλά ποιος τολμά να κάνει κάτι τέτοιο;
Γνωρίζουμε  πιο είναι το ποιοτικό  φρέσκο γάλα και η υψηλή  διατροφική του αξία  σε βιταμίνες , πρωτεΐνες, υδατάνθρακες  και ιχνοστοιχεία  το έχουμε  γευθεί  μέσα  από την ποικιλία των  γαλακτοκομικών  και τυροκομικών  προϊόντων  της  ελληνικής παραδοσιακής  γαστρονομίας  που πολλοί από αυτούς  λοιδορούν  και απαξιώνουν  με την  πολιτικής τους για δεκαετίες.
Σας ευχαριστούμε για την  άοκνη προσπάθεια που καταβάλετε, μαζί  με τα  μαζικά μέσα  που  σας βοηθούν να μας πείσετε , ότι  το εισαγόμενο  γάλα σε σκόνη, παγοκολόνα , κονσέρβα, που έχει  παραχθεί από ζώα παραγεμισμένα  με αντιβιοτικά και ορμόνες  ή  τούρμπο  αγελάδες  όπως λέγονται,  είναι  αυτό που  μας ταιριάζει!!  Εμείς  απαντάμε :  Όχι… δεν θα  πάρουμε!!! 
Εμείς  θα προτιμήσουμε το γάλα που  προέρχεται  από  τους  βοσκότοπους  της  Ρούμελης ,της Ηπείρου ,της  Θεσσαλίας  της Μακεδονίας ,της  Θράκης  ή από  φάρμες που τρέφονται  με ζωοτροφές  που παράγονται  από τους  Έλληνες  γεωργούς και θα απαιτήσουμε μείωση των κερδών των κερδοσκόπων, ώστε πράγματι και ο καταναλωτής να αγοράζει ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ σε χαμηλές τιμές και ο κτηνοτρόφος να αποζημιώνεται για τον κόπο του.
Η  ανάπτυξη  του πρωτογενούς τομέα  και η επιδίωξη  αυτάρκειας  αποτελεί σημαντικό  παράγοντα  για την  επιβίωση  και  την ανεξαρτησία  της  χώρας μας .                         

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου