Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
τηλ επικοινωνίας : 6978017641, 6942875947
Χαλκίδα 26/3/2014

Δελτίο Τύπου
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλεί τα μέλη της, τους εργαζόμενους και τους άνεργους από τους κλάδους του εμπορίου και του τουρισμού, τα σωματεία που έδειξαν την αλληλεγγύη τους και το προηγούμενο διάστημα, να βρεθούν αύριο Πέμπτη 27/3/2014 στα δικαστήρια της Χαλκίδας, 9πμ, στη συγκέντρωση συμπαράστασης για την εκδίκαση της υπόθεσης συνδικαλιστικής απόλυσης της προέδρου της Ένωσης από τον Ιούλη του 2013.  
Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη συνδικαλίστρια. Η εργοδοσία θέλει να στείλει μήνυμα προς όλους τους εργαζομένους ώστε να σκύψουν το κεφάλι και να δεχθούν τις συνθήκες γαλέρας που επιβάλουν. Με την απόλυση της προέδρου θέλει να δείξει πυγμή και να παραδειγματίσει.
Να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους!
Η συμπεριφορά του εργοδότη δεν είναι ούτε μεμονωμένη ούτε εξαίρεση. Η απελευθέρωση των ωραρίων, οι εξοντωτικές συνθήκες, η απλήρωτη εργασία είναι επίσημη κατεύθυνση και πολιτική της ΕΕ για όλους τους εργαζόμενους και ειδικά για τον κλάδο του τουρισμού. Υπήρχε πολύ πριν την κρίση και τα μνημόνια. Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τον «μονόδρομο» της ΕΕ, αυτής της λυκοσυμμαχίας των μονοπωλίων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που στηρίζουν και το ξενοδοχειακό κεφάλαιο. Ευθύνες έχει επίσης ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός (παλιός και «νέος») που στήριξε και στηρίζει τη λεγόμενη «υγιή επιχειρηματικότητα» και «ανταγωνιστικότητα». Επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα σημαίνει σφαγιασμό και του παραμικρού εργασιακού δικαιώματος. Αυτή την «ανταγωνιστικότητα» πληρώνουμε σήμερα.
Κανένας εργαζόμενος να μη φοβηθεί! Κανένας μόνος του!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 27/3/2014 9ΠΜ
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου