Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Επίσκεψη δημάρχου Χαλκίδας στο Υπουργείο Εργασίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Δημήτρη Καρέλα , είχε ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, για ζητήματα που αφορούν κυρίως στην λειτουργία των Κοινωνικών Δομών  και τους εργαζόμενους σε αυτές.
Μάλιστα, ο δήμαρχος παρέδωσε στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου υπόμνημα των 27 εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Χαλκιδέων, οι οποίοι διεκδικούν δεδουλευμένα χρήματα και ακόμη, να συνεχίσουν να απασχολούνται εκεί, όσο αυτές υφίστανται και λειτουργούν.
Συζητήθηκε επίσης το πρόγραμμα για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που θα γενικευθεί από 1ης  Ιανουαρίου 2017, το πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης, στο οποίο συμμετέχουν 2.100 άτομα από το Δήμο Χαλκιδέων.
Με την ευκαιρία ο Δημήτρης Καρέλας ενημέρωσε τον δήμαρχο για την απόφαση να λειτουργήσουν Κέντρα Κοινότητας (θα αντικαταστήσουν τα Γραφεία Διαμεσολάβησης) που θα συνδέουν τις ευπαθείς ομάδες με το υπόλοιπο κομμάτι της κοινωνίας.
Στην συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, ο δήμαρχος ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα να συμπεριληφθεί ο Δήμος Χαλκιδέων, με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, στους πρώτους Δήμους που θα εφαρμοσθούν τα 8μηνα της Κοινωφελούς Εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου