Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας στο Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού


Χαλκίδα, 10-03-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διήμερη επίσκεψη στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός, συνοδευόμενος από τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Γιώργο Κελαϊδίτη και Δημήτρη Βουρδάνο, την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Μίνα Παπαναστασίου και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Κοντζιά.
Αρχικώς επισκέφτηκαν τη Δήμαρχο Ιστιαίας - Αιδηψού, κ. Λίνα Ευσταθίου - Σπανού, παρουσία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως τα τεχνικά έργα που υλοποιούνται στην περιοχή, αλλά και την τουριστική προβολή και ανάδειξη της περιοχής.
Κατά την περιοδεία, και παρουσία της Δημάρχου, επισκέφτηκαν κατά σειρά τις παραλίες στο Ασμήνιο, στις Κεφάλες, στο Πευκί και στα Ήλια για τις οποίες εντάχθηκαν μελέτες προστασίας από τη διάβρωση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Επίσης, επισκέφτηκαν τα εργοτάξια των δύο μεγάλων έργων που εκτελεί αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια με ταχείς ρυθμούς, την παράκαμψη Λουτρών Αιδηψού και την παράκαμψη Γιάλτρων.
Στον Αγ. Γεώργιο Λιχάδας ενημέρωσαν τους κατοίκους για το εξαιρετικά αναγκαίο αλιευτικό καταφύγιο, το οποίο πρόκειται να δημοπρατηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα μετά την  Στην Αιδηψό επισκέφτηκαν το Λιμεναρχείο και το ολοκληρωμένο πλέον ΚΥΜΑ, ενώ ο Φάνης Σπανός ανακοίνωσε την επικείμενη δημοπράτηση δύο έργων συντήρησης οδικού δικτύου Βόρειας Εύβοιας, προϋπολογισμού 700.000€ και 1.200.000€ αντίστοιχα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκαν με τους εμπορικούς συλλόγους Αιδηψού, Ιστιαίας και Πευκίου, τους συλλόγους ξενοδόχων και ενοικιαζομένων δωματίων Β. Εύβοιας, τον αγροτικό συνεταιρισμό Αιδηψού, το σύλλογο επαγγελματιών Αλιέων Αγ. Γεωργίου και τους εκπολιτιστικούς συλλόγους Αγ. Νικολάου και Ηλίων. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν ζητήματα όπως η τουριστική προβολή της περιοχής, τα αγροτικά, η πάταξη του παραεμπορίου και βεβαίως οι δημόσιες υποδομές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου