Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Η Συνεργασία των εκπαιδευτικών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς για τους πρόσφυγες


Oι κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις του Νεοφιλελευθερισμού,μαζί με τις πιο μαύρες αντιδραστικές δυνάμεις στις χώρες της Ε.Ε, θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα της κρίσης, σε μια αποθήκη ψυχών. Σε μια αποθήκη ανθρώπων που ο πόλεμος και τα αντιδημοκρατικά καθεστώτα,  τους υποχρεώνουν να φύγουν από τις χώρες τους, να γίνουν θύματα στους ματωμένους δρόμους του πετρελαίου και του θρησκευτικού φανατισμου, να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή.
Οι πολίτες ,η εκπαιδευτική κοινότητα οι γονείς και οι μαθητές μας, όλη η κοινωνία, πρέπει να σταθούν στο πλευρό των προσφύγων, να φράξουμε τον δρόμο στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Όλοι εμείς που συμμετέχουμε στην «Συνεργασία των εκπαιδευτικών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς» μαζί με άλλους Πολίτες που συσπειρώνονται στο «Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας» πρωτοστατούμε και  θέτουμε το θέμα της επιτακτικής έμπρακτης Αλληλεγγύης προς του πρόσφυγες και όχι μόνο, μέσα στις οργανώσεις που δρούμε, στα Σχολεία, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους είτε για την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων αλλά και της διαθεσιμότητας μας. Το «Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας» έχει αναλάβει να οργανώσει και να συντονίσει  αυτό το έργο, να προωθήσει όπου υπάρχει ανάγκη τα είδη που θα συλλεγούν.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ !
Συλλέγουμε:
ΤΡΟΦΙΜΑ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ SNACKS – ΟΧΙ ΧΥΜΑ
ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΚΡΟΥΑΣΑΝ, ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ – ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ – ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ – ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΙ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
ΧΥΜΟΙ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ
ΓΑΛΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΜΕ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ – ΟΧΙ ΕΒΑΠΟΡΕ
ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙΑ
ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΕΚΤΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΥ (ΤΟΝΟΣ, ΨΑΡΙΑ, ΦΑΣΟΛΙΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΛΠ)
ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ
ΜΠΟΛΑΚΙΑ – ΠΙΑΤΑΚΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ,ΠΟΤΗΡΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ, ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΙΛΑ
ΜΩΡΟΜΑΝΤΙΛΑ, ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΣΚΟΥΠΕΣ – ΚΟΥΒΑΔΕΣ – ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΤΡΕΣ
ΣΚΟΥΠΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
ΓΑΝΤΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΜΑΣΚΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΧΛΩΡΙΝΗ
ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ
ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ
ΑΦΡΟΣ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ, ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΣΕΡΒΙΕΤΕΣ, ΠΑΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΜΑΝΤΗΛΑΚΙΑ (ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ), ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΧΕΡΙΩΝ (ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ), ΣΑΠΟΥΝΙΑ
ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΕΣ, ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΕΣ
ΕΙΔΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΥΠΝΟΣΑΚΟΙ, ΣΚΗΝΕΣ, ΣΑΚΙΔΙΑ ΠΛΑΤΗΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΧΙ ΡΟΥΧΑ ΟΧΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΟΧΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Τα συλλεγόμενα είδη, αν είστε μακρυά, μπορείτε να τα αποστέλετε συσκευασμένα σε χαρτοκιβώτια με το ΚΤΕΛ ή το Ταχυδρομείο, για το Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης (Ν.Σιόλιας 6972084919, Σ. Ανέστη 6937553400) ή μας ειδοποιήτε να τα παραλάβουμε, αν είστε κοντά στην Χαλκίδα.


Χαλκίδα 8 Μαρ. 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου