Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα Ελλάδα Ρωσία. Η Χαλκίδα στο επίκεντρο του Μπασκετικού ενδιαφέροντος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Χαλκίδα το 2016 θα βρίσκεται στο επίκεντρο του μπασκετικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο, αφού ήδη υπάρχουν στο προγραμματισμό μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που ξεπερνούν τα όρια του Δήμου μας, με τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 B' Κατηγορίας που θα γίνουν τον Ιούλιο στην πόλη μας, να αποτελούν τη μεγαλύτερη ίσως πρόκληση διοργάνωσης, αθλητικής και εξωστρέφειας της Χαλκίδας.
Σήμερα, με αφορμή τον κρίσιμο αγώνα προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2017, της Ομάδας Γυναικών της Εθνικής Ελλάδος με τη Ρωσία, που θα διεξαχθεί στη Χαλκίδα, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, και ώρα 17.00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου, δόθηκε συνέντευξη τύπου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ.Παναγιώτη Τσαγκρώνη.
Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ.Βασιλακόπουλος δεν κατάφερε να παραβρεθεί λόγω ενός έκτακτου σημαντικού γεγονότος.
Ο Δήμαρχος Χαλκίδας, κ.Χρήστος Παγώνης και οι συνεργάτες του, η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, κ.Λίλιαν Ζλακώνη και ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού, κ. Κώστας Αναγνωστάκης, επισήμαναν τη σημαντική θέση της Χαλκίδας καθ’ όλη τη διάρκεια του 2016 στο καλεντάρι των αθλητικών διοργανώσεων, ενώ εξέφρασαν την πεποίθηση πως το Σάββατο 20/2, όλη η πόλη σύσσωμη, σύλλογοι, φορείς και πολίτες κάθε ηλικίας θα δώσουν και πάλι δυναμικό «παρών» στο πλευρό της Εθνικής μας.
Ο Δήμαρχος Χαλκίδας, τόνισε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20, με τις απαραίτητες παρεμβάσεις και εργασίες στα γυμναστήρια που θα υποδεχτούν τις 21 ομάδες. Σ' αυτή την προσπάθεια της πόλης, ο Δήμος έχει στο πλευρό του, όπως είπε ο κ.Παγώνης, τόσο την Π.Ε. Εύβοιας και τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Φάνη Σπανό όσο και τους φορείς της πόλης, ΟΛΝΕ κλπ.
Ενώ η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, κ.Ζλακώνη, δήλωσε πως «τα προκριματικά, η Χαλκίδα τα πέρασε με επιτυχία τον Νοέμβρη, με τη δυναμική της παρουσία στον αγώνα Ελλάδα – Ελβετία, που γέμισε το Κλειστό Κανήθου και το ερχόμενο Σάββατο, θα τα ξεπεράσει. Η δική μας συνεισφορά, είναι η κατάθεση ψυχής μας και της Εθνικής μας, είναι η νίκη. Θα είμαστε όλοι παρόντες και πιστεύουμε στην Ομάδα των Γυναικών μας ότι θα μας κάνει υπερήφανους».
Άλλωστε, από τον πρώτο αγώνα, η Ομάδα Γυναικών της Ελλάδας, είχε δηλώσει πως βρήκε το γήπεδό της, δεδομένης της ανέλπιστης παρουσίας των Χαλκιδέων στο Κλειστό Κανήθου και την ένθερμη υποστήριξη που έδειξαν στην Εθνική μας.
Τόσο η Πρόεδρος όσο και ο Αντιπρόεδρος, κ.Αναγνωστάκης στάθηκαν ιδιαίτερα στο μεγάλο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων, που απαιτεί συνεργασία με όλους τους φορείς και τους συλλόγους, αλλά και τον εθελοντισμό των Χαλκιδέων πολιτών. Πρόκειται για μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, η επιτυχία της οποίας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό και στους εθελοντές, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τους 300.
Βέβαια, αναλυτικά για όλα όσα αφορούν την εν λόγω διοργάνωση θα μιλήσουν σε επόμενη συνέντευξη τύπου.
Να σημειωθεί, ότι στον αγώνα της Εθνικής Γυναικών το Σάββατο στο Κλειστό Κανήθου, εορταστική νότα θα δώσουν 70 με 80 μαζορέτες από τις Ακαδημίες της Εθνικής Ομάδας, που θα βρεθούν στο γήπεδο για να εμψυχώσουν με το δικό τους τρόπο τα κορίτσια μας.
Τέλος, ο κ.Τσαγκρώνης από την πλευρά του, ευχαρίστησε το Δήμο Χαλκίδας, για την άρτια διοργάνωση στον αγώνα Ελλάδας – Ελβετίας τον περασμένο Νοέμβρη, και επισήμανε την κρισιμότητα του παιχνιδιού με την Ρωσία, προσκαλώντας όλους να βρεθούν στο γήπεδο.

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 5 το απόγευμα, είμαστε όλοι στο Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου, γεμίζουμε κερκίδες και προαύλιο και στηρίζουμε δυνατά της Ελλάδα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου