Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Σήμερα η επέτειος θανάτου του Γεωργίου Παπανικολάου. Το ψήφισμα του Δήμου Κύμης (21.2.1962)

Σαν σήμερα πριν από 54 χρόνια, στις 18 Φεβρουαρίου 1962, έφυγε από την ζωή ο Γεώργιος Παπανικολάου. Η γενέτειρά του η Κύμη τον αποχαιρέτησε με το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο εκδόθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1962  και το οποίο υπενθυμίζουμε σήμερα στο ΛΑΛΑ ΤΟ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του τότε Δημάρχου Κύμης Αλεξάνδρου Κατσούλη ψήφισε:
«1ον Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχον όπως τηλεγραφικών εκφρασθώσι τα συλληπητήρια του λαού της Κύμης προς την αξίαν σύζυγόν του κυρία Μάχην Γ. Παπανικολάου και την αδελφήν αυτού κυρίαν Νίναν Σταματίου.
2ον Να ηχήσωσι σήμερον οι κώδωνες των εκκλησιών της πόλεως πενθίμως
3ον Ν΄αναρτηθη μεσίστιος η σημαία του Δήμου εν τω Δημαρχιακώ καταστήματι επί τριήμερον
4ον Να τελεσθή πανδημον τεσσαρακονθήμερον μνημόσυνο εν των Ιερώ Ναώ του Αγίου Αθανασίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μεταστάντος
5ον Να φιλοτεχνηθεί η προτομή του Γεωργίου Παπανικολάου και τοποθετηθή εις περίοπτον θέσιν της πόλεως
6ον Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχον όπως αντίγραφον του παρόντος ψηφίσματος αποστείλει προς την χήραν σύζυγόν του ερίτιμον Μάχην Γεωργίου Παπανικολάου»

Σήμερα εξάλλου διοργανώνεται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Επιστημονικό Μνημόσυνο με την συμμετοχή του Ινστιτούτου Παπανικολάου και την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου θα χαιρετίσει και ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου και Πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Θανάσης Μπουραντάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου