Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ, ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

ΠΗΓΗ: http://www.romfea.gr/
Την 31η Οκτωβρίου, παραμονή της εορτής των Αγίων Αναργύρων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη στη γενέτειρά του Κοσμά Κυνουρίας, όπου και συμμετείχε στον πανηγυρικό εσπερινό μετα  αρτοκλασίας, προς τιμήν των εορταζόντων Αγίων.
Ο ναός, αν και το χωριό Κοσμάς τον χειμώνα κατοικείται απο ελάχιστους κατοίκους, ήταν γεμάτος απο προσκυνητές -Κοσμίτες και μη- οι οποίοι με κατάνυξη παρακολούθησαν τον πανυγυρικο εσπερινό και την παράκληση προς τους Αγίους Αναργύρους και τον Όσιο Δαυιδ τον εν Ευβοια, ο οποίος και εκείνος εόρταζε την επομένη.
Μαλιστα, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε από την μητρόπολη του, τεμάχιο αγίου λειψάνου του Οσίου Δαυιδ, το οποίο και εξέθεσε προς προσκύνηση και ευλογία των προσκυνητών.
Την επόμενη ημέρα, ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην θεία λειτουργία στον ναό των Αγίων Ταξιαρχών στην Τρίπολη, συνοδευόμενος από πλήθος ιερέων και διακόνων.
Ο ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος, απο προσκυνητές οι οποίοι, ήρθαν να χαιρετήσουν και να πάρουν την ευλογία από τον Σεβασμιώτατο Καρυστίας, ο οποίος κατάγεται απο την επαρχία της Τριπόλεως, αλλά και από τον εντόπιο μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλέξανδρο, ο οποίος συμπροσευχήθηκε στη Θεία Ακολουθία.
Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ επέστρεψε στην Κύμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου