Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΤΑ "ΛΑΒΡΑΚΙΑ" ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ......

Την ώρα που η τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής Κύμης Αλιβερίου έπρεπε να εκφράσει την θέσης για το ζήτημα των ιχθυοκαλλιεργειών δεν το έκανε και έρχεται τώρα κατόπιν εορτής να συζητήσει για την χωροθέτηση και την υπερσυγκέντρωση των μονάδων στο Αλιβέρι. Την εποχή που οι αποφάσεις για την μετεγκατάσταση μονάδων περνούσαν ερήμην της τοπικής κοινωνίας οι αρμόδιοι να αντιδράσουν αρκέστηκαν στην αποδοχή, και μάλιστα χωρίς δημοσιότητα, των χορηγιών της μεγάλης εταιρίας του κλάδου, της «Νηρεύς». Δεν ήταν μόνο το 2012 που είχε γράψει παλαιότερα το ΛΑΛΑ ΤΟ. Ήταν και το 2013!!! Διαβάζουμε στον Απολογισμό Εταιρικής Ευθύνης του 2013 ότι «Η Νηρεύς ενίσχυσε τους παρακάτω φορείς /συμμέτοχους. Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των καιρών προσφέραμε προϊόντα της Εταιρείας μας………. Κοινωνικό Παντοπωλείο Δ. Ταμυναίων»(σελ. 94)
Ασφαλώς ο Δήμος Ταμυναίων δεν υπάρχει!!! Και όταν υπήρχε μπορεί να ήταν μπακάλικο αλλά δεν είχε Κοινωνικό Παντοπωλείο!!!. Τα προιόντα πάντως πήγαν το 2013, προφανώς τσιπούρες, λαβράκια κ.ο.κ. στο Κοινωνικό Παντοπωλείο  …. κάποιου Δήμου Ταμυναίων.
Στην άλλη σελίδα διαβάζουμε ότι πήρε οικονομική ενίσχυση ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου « για ανάπλαση παραλίας-πλατείας Καράβου Αλιβερίου»(σελ.95).
Καλά όλα αυτά. Καλά έκανε η Νηρέας και απλώνει την εταιρική κοινωνική ευθύνη στην τοπική μας κοινωνία. Το κάνει εξάλλου για πολλά χρόνια πριν σε όλες τις περιοχές που έχει εγκαταστάσεις. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την σιωπή γύρω από την υπερσυγκέντρωση των  μονάδων στο Αλιβέρι. Τώρα τα πράγματα έχουν γίνει δυσκολότερα για να μπει τάξη. Πριν δύο χρόνια τα πράγματα μπορούσαν να ρυθμιστούν καλύτερα προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου