Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ. ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ!!!


Σφραγίστηκε σήμερα το πρωί  μετά από έξωση που κέρδισε ο ιδιοκτήτης το κτίριο όπου στεγαζόταν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.  Σύμφωνα με πληροφορίες μας  ο Δήμος όφειλε ενοίκια επτά χρόνων, τεσσάρων από τον Δήμο Ταμυναίων και τριών από τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Το ποσόν της εκδοθείσας απόφασης ανέρχεται σε 18.000 ευρώ ενώ η διαφορά φαίνεται ότι ξεπερνά της 30.000 ευρώ. Το ενοίκιο που οφείλεται  ήταν 450 ευρώ μηνιαίως επί Δήμου Ταμυναίων και 320 μηνιαίως επί Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Η μείωση του ενοικίου δεν οφείλεται στην  δεινότητα της διαπραγμάτευσης του κ. Θωμά αλλά επιβάλλεται από τον νόμο η μονομερής μείωση των μισθώσεων έως 30% σε όλα τα ενοίκια που πληρώνει το δημόσιο και οι Δήμοι, δηλαδή γίνεται υποχρεωτικά.
Δυστυχώς ο Δήμος δεν κατόρθωσε να βάλει μία τάξη στις άμεσες υποχρεώσεις του και να πληρώνει 320 ευρώ τον μήνα για την στέγαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του.
Απορίας άξιο είναι άλλο. Όχι ασφαλώς η κατ΄εξακολούθηση αναξιοπιστία  του Δήμου αλλά η παντελής αδιαφορία του για την ανταπόκριση σε υποχρεώσεις στοιχειώδεις όπως οφείλει να κάνει ο κάθε νοικοκυριό. Τόσοι διακανονισμοί και εξωδικαστικοί συμβιβασμοί γίνονται, δεν μπορούσε η δημοτική αρχή να ρυθμίσει το ζήτημα για να αποφύγει την σημερινή ξεφτίλα; Λεφτά υπάρχουν για πανηγυράκια και δημόσιες σχέσεις, αλλά δεν υπάρχουν για τα αυτονόητα. Γιατί δεν τα βρήκανε; Μήπως πρέπει να το μάθουμε; Αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η αδυναμία συνεννόησης.
Κάτι ακούστηκε ότι δεν τους νοιάζει γιατί την Δευτέρα θα νοικιάσουν αλλού. Που; Με ποιες διαδικασίες;  Με ποια μεθόδευση, διότι περί αυτής πρόκειται. Αντί να συνεχίσουν τον εξευτελισμό του Δήμου και των υπηρεσιών του και να προσβάλλουν τη νοημοσύνη των δημοτών ας φροντίσουν  τώρα να έλθουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον ιδιοκτήτη και να ανοίξει η Τεχνική Υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου