Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΙΕΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ

Αναδημοσίευση από www.romfea.gr 

Συμπληρώθηκαν 45 Αρχιερατείας του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, την ίδια ακριβώς ημέρα όπως και πριν τόσα χρόνια, στον Iερό Nαό της Αγίας Τριάδας Κύμης, εντελώς αθόρυβα, με συλλειτουργούς δύο πρεσβυτέρους και το διάκονο, λειτούργησε ανάμεσα στους πιστούς, που είχαν υπερπληρώσει τον Ιερό Ναό, λειτουργία και ευχαριστία στον Θεό.
Στο τέλος της Θείας Ευχαριστίας, ο εφημέριος του Ιερού Ναού, τον προσεφώνησε για να εξάρει το γεγονός της, επι τοσα χρόνια ανύστακτης και αδιάκοπης, παρουσίας του ανάμεσα στα μέλη της εκκλησίας, το ενδιαφέρον του να γνωρίζει και συμμετέχει στις χαρές και τις λύπες τους, να επιλύει τα πρόβλημα και τα αδιέξοδα του λαού της επισκοπής του.
Ο Μητροπολίτης αντιφώνησε και απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα ομολόγησε την ευγνωμοσύνη του προς τον Άγιο Θεό για το έλεος Του να του επιτρέψει επί τόσα χρόνια να ποιμαίνει και αφού ζήτησε τις προσευχές όλων, διαβεβαίωσε οτι, όσο οι πνευματικές και οι σωματικές δυνάμεις του επαρκούν, θα μείνει στην διακονία που του εμπιστεύθηκε ο Θεός.
Το μεγαλύτερο όμως μέρος της αντιφώνησης το αφιέρωσε για να διαδηλώσει την χαρά του, που ένα μέλος της επαρχίας του, ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, αναγνωρίστηκε πρόσφατα Άγιος της εκκλησίας μας.
Ανακοίνωσε οτι σύντομα λατρευτικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα προς τιμήν του στο χωριό που κοιμήθηκε ο Άγιος, στην Ιερά Μονη Λευκών όπου χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και εγκαταβίωσε έντεκα χρόνια, καθώς και σε χωριά της Μητροπόλεως, όπου εφημέρευσε για κάποιο διάστημα ο Άγιος.

Μετά το τέλος της σεμνής εκδηλώσεως προσφέρθηκαν σε όλο το εκκλησίασμα γλυκίσματα, προσφορά κυριών της ενορίας για την επέτειο και επακολούθησε μικρή δεξίωση στο πνευματικό κέντρο της ενορίας, παρούσης της δημοτικής αρχής της Κύμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου