Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΜΗΠΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ RDF ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΗΛΑΚΙ;


Πέρασαν τρεις ημέρες από την ημέρα ( Τρίτη, 8 Οκτώβρη) που το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την διοργάνωση κινητοποιήσεων κατά της καύσης του RDF στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Μηλάκι. Ακόμη όμως δεν ανακοινώθηκε τίποτε σχετικό. Εν τω μεταξύ απ΄ότι λένε το RDF καίγεται ήδη!!!
Η ανάθεση της πρωτοβουλίας σε διαπαραταξιακή επιτροπή, όπως για τους ΡΟΜΑ, επιβεβαιώνει πάντως αυτό που όλοι έχουν από καιρό καταλάβει. Ο Δήμαρχος και η πλειοψηφία του δεν επιθυμούν να ηγηθούν, με τον τρόπο που συνηθίζουν, του αγώνα ενάντια στην καύση του RDF. Ψάχνουν πάλι συνένοχους να τους ρίξουν τον μουτζούρη. Θεωρούν τον αγώνα ενάντια στα σχέδια της ΑΓΕΤ απευκταίο και πάντως ψηφοθηρικά ή και παραταξιακά ανώφελο έως και αρνητικό. Είτε διότι η ΑΓΕΤ μπορεί να κλείσει την στρόφιγγα των ενισχύσεων ή τυχόν χορηγιών είτε διότι  έχουν ήδη υπογράψει δεσμεύσεις.  Έντιμη είναι πάντως η στάση της καθαρής τοποθέτησης ενώπιον της τοπικής κοινωνίας και όχι το κρυφτό πίσω από το δάκτυλο.
Με τη διαπαραταξιακή ή με την δήθεν ανίσχυρη νομική αρωγή έδειξαν την πόρτα και Σ τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος. Εάν ο Δήμαρχος ήθελε να εναντιωθεί στα σχέδια της ΑΓΕΤ, πέραν της ηγεσίας του δυναμικού πολιτικού αγώνα μπορούσε κάλλιστα να ενισχύσει τον δικαστικό αγώνα προσφέροντας την αρωγή των νομικών του συμπαραστατών από την υπόθεση των σκουπιδιών. Το Δικηγορικό Γραφείο Κατρούγκαλου- Παπακωνσταντίνου λέγεται ότι είναι από τα καλύτερα στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος. Ο Δήμος και ο Δήμαρχος συνεργάζεται μαζί τους γιατί να μην αναθέσει και την υποστήριξη της προσπάθειας του Συλλόγου; Ή έστω με άλλο μεγάλο δικηγορικό γραφείο εξειδικευμένο  στο δίκαιο της προστασίας του περιβάλλοντος;

Η απραξία και η αμηχανία της δημοτικής αρχής δεν είναι φυσικά η μόνη. Πολλές απουσίες διαπιστώνονται τον τελευταίο καιρό ή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!!! Είναι η ώρα που ο Σύλλογος πρέπει να μετρήσει τους φίλους του και τους συναγωνιστές του πραγματικά κοιτώντας την ματιά τους και μετρώντας τα λόγια τους.  Αν κάποιοι έχουν άλλη άποψη ας καθίσουν να την πουν ξεκάθαρα στους πολίτες. Οι αγώνες δεν γίνονται με φερετζέδες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου