Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΤΕΛΙΚΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΌΠΩΣ ΕΞΑΛΛΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΌΛΑ!!!

Τελικά μετά την αναστάτωση που προκάλεσε η αποκάλυψη  για την μελέτη ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου της Κύμης μας πληροφορούν ότι αυτή την στιγμή ο εργολάβος και το μέλος της Ομάδας που εκπόνησε την μελέτη (τοπογραφική και κυκλοφοριακή) και ειδική συνεργάτης του Δημάρχου κ. Πελαγία Λιάρου τροποποιούν επί τόπου την μελέτη!!! Και θα κατεβάσουν αντί να ανεβάσουν τον δρόμο. Συνεπώς δεν εφαρμόζεται η μελέτη  με την οποία δημοπρατήθηκε έργο 1.000.000 ευρώ με κίνδυνο βεβαίως να χαθεί η χρηματοδότηση εάν γίνει σχετική καταγγελία γιατί τα χρήματα προέρχονται από τον ΕΣΠΑ. Αυτό μπορεί να διορθωθεί μόνο εάν υλοποιηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για τροποποίηση της μελέτης. Τώρα πως μία τέτοια τροποποίηση του ποδιού αλλά και πως το αυτονόητο γίνεται μετά από την αντίδραση του Μητροπολίτη αλλά και των επαγγελματιών της πλατείας ενώ έως εκείνη την στιγμή όλα κινήθηκαν στο μουγκό και στο αυθαίρετο; δεν είναι απορίας άξιο αλλά απολύτως αναμενόμενο σε αυτό το μπάχαλο που λέγεται Δήμος Κύμης Αλιβερίου και μάλιστα εν προκειμένω Τεχνική Υπηρεσία ενός δήμου που λέγεται και καυχάται ότι έχει και διαχειριστική επάρκεια ενώ στην πράξη αποδεικνύεται ότι έχει και μάλιστα επικινδύνως άριστη διαχειριστική ανεπάρκεια.
Πάντως μέχρι και αυτή την στιγμή δεν είναι δεδομένο ότι υπάρχει η περιβόητη μελέτη του έργου στο Δημαρχείο. Σε ποιο Δημαρχεία άλλωστε. Η μισή (αρχιτεκτονική) βρίσκεται στην Κύμη αλλά κανείς δεν την βρήκε και ή άλλη (τεχνική, τοπογραφική κυκλοφοριακή) βρίσκεται στο Αλιβέρι αλλά και εκεί δεν υπάρχει κανένας για να την βρει.
Πάντως εάν τελικά βρεθεί η μελέτη αξίζει να προσέξει κανείς ποιος την υπογράφει ως συντάκτης. Διότι σε αυτόν τον παράξενο Δήμο συμβαίνουν μεταξύ των πολλών και άλλα κωμικοτραγικά πράγματα. Η ΤΥΔΚ δηλώνει ότι δεν μπορεί να εκπονήσει την μελέτη ενός έργου και αυτό είναι προυπόθεση για να ανατεθεί η εκπόνηση σε ιδιώτες. Όταν οι ιδιώτες φτιάχνουν την μελέτη τότε την υπογράφει ως συντάξας μηχανικός της ΤΥΔΚ ή της Τεχνικής Υπηρεσίας!!!

Τέλος πάντων, προς το παρόν φαίνεται ότι το χαστούκι του ξεσηκωμού το έφαγε η δημοτική αρχή και έβαλε την ουρά στα σκέλια προκειμένου να διορθώσει την απελπιστικά ανόητη γκάφα της. Η μελέτη του έργου ως προς την πλατεία τουλάχιστον δεν εφαρμόζεται. Ο κόσμος όμως και οι φορείς της Κύμης ας έχουν τον νου τους γιατί κάτι άλλο «φασούλι» ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεφυτρώσει. Μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά λένε οι πληροφορίες μας. Εμείς τα μισά είδαμε με τα μάτια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου