Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΖΑΡΙΟΥ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ 2011-2012: ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ!!!

Κάθε χρόνο ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου βγαίνει και καυχάται ότι διοργανώνει το καλύτερο παζάρι στο Αυλωνάρι. Το ίδιο θα κάνει και φέτος. Χτες όμως στο Δημοτικό Συμβούλιο κανείς δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στον καταιγισμό ερωτημάτων από την αντιπολίτευση. Τα έσοδα το 2011 ήταν 169.385,29 ευρώ , το 2012 ήταν 148.603,55 ευρώ  όσο για τα έξοδα ποτέ δεν αναφέρουν ποσόν αλλά μιλάνε για τα μεγάλα έργα τα οποία δυστυχώς δεν βλέπει κανείς. Αυτά όλα που επικαλούνται, μας είπε συνομιλητής που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα δεν κοστίζουν πάνω από 15.000 ευρώ. Που πήγαν τα υπόλοιπα χρήματα;
Εμείς ήδη έχουμε γράψει ότι τα έσοδα που θα εγγράψουν στον προϋπολογισμό θα είναι 450.000 ευρώ, γεγονός που επιβεβαιώνει και η ηγεσία του Δήμου η οποία ενημερώνεται απολύτως σωστά διαβάζοντας το Λάλα το!!! Ας μην είναι όμως τόσο σίγουροι γιαυτό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν χθες  η μείωση των εσόδων στην διετία 2011-2012 ανέρχεται στο  21,5 %. Ως προς τι λοιπόν οι κομπασμοί; Τα έσοδα του Παζαριού ασφαλώς δεν μειώθηκαν για τις αιτίες που αναφέρει η εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας διότι οι αιτίες αυτές είναι ανύπαρκτες. Ο δρόμος  από τον Άγιο Δημήτριο  έως την γέφυρα ποτέ δεν έμεινε άδειος ενώ ο δρόμος παραπλεύρως του Αγίου Δημητρίου ποτέ δεν  γέμισε σε παζάρι!!! Όσο για την απομάκρυνση των παρανόμων αλλοδαπών λόγω της Χρυσής Αυγής - η οποία βεβαίως δεν πλησίασε ποτέ την τελευταία διετία το Παζάρι Αυλωναρίου, ανεπισήμως όμως βρίσκεται μέσα-  αυτοί που απωθήθηκαν (μαύροι, τσιγγάνοι) σπανίως πλήρωναν, συνεπώς η απουσία τους δεν δικαιολογεί μείωση εσόδων πέρα ίσως των 5.000 ευρώ. Οικονομικά συνεπώς το Παζάρι του Αυλωναρίου δεν έχει αποτελέσματα  των πιο προηγουμένων χρόνων  έτσι ώστε να μπορεί να καυχιέται η Δημοτική Αρχή.
Τώρα βέβαια πως δημοτικός παράγοντας μιλώντας  στο πλαίσιο ερευνητικής εργασία μαθητών του Λυκείου Αυλωναρίου η οποία δημοσιεύεται στο διαδίκτυο αναφέρει ότι τα ετήσια έσοδα του Παζαριού ανέρχονται σε 200.000 ευρώ ενώ τα έξοδα σε 50.000!!! Το Λούνα Πάρκ λένε πληρώνει τον Δήμο 12.000 ευρώ κ.ο.κ. Τελικά θα αποφασίσουν να μας πουν την αλήθεια πόσα είναι τα έσοδα του Παζαριού; Και μια που είπαμε για το Λούνα Πάρκ ας δώσουν στη δημοσιότητα τα παραστατικά είσπραξης από το Λούνα Πάρκ  για το 2011, 2012 και 2013, Αν τα έχουν φυσικά!!! Ας απαντήσουν πως προσλήφθηκαν και πως πληρώνονται και πόσοι είναι και πόσο κοστίζουν όλοι όσοι απασχολούνται στο Παζάρι.
Πάντως κάθε απάντηση να είναι σοβαρή και τεκμηριωμένη διότι εμείς ψάξαμε και μιλήσαμε με ανθρώπους που έχουν την δυνατότητα να βλέπουν απλώς το παζάρι και να βγάζουν κατευθείαν το ποσόν που εισπράχθηκε. Οι αριθμοί αυτοί διαψεύδουν τον απολογισμό του Δήμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου