Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Έντονη κινητικότητα επιδεικνύει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου για να αναδείξει τις ευθύνες του Δασαρχείου και της σημερινής Δασάρχου η οποία βρίσκεται στη θέση αυτή από το 2011 για την υπόθεση στο Στενό Αλιβερίου  η οποία επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2009 και μετά άρα και από το 2011 και μετά που αυτός είναι Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου. Κάλιο αργά παρά ποτέ!!!
Το ζήτημα προέκυψε όταν απέτυχε η δημοτική αρχή να μεταφέρει τους ΡΟΜΑ που έχουν καταλάβει τον χώρο του λατομείου  σε άλλη περιοχή με την πρόθεση μάλιστα να δημιουργήσει οργανωμένο καταυλισμό. Αρχικός στόχος συνεπώς δεν ήταν η εκδίωξη αλλά η μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ. Αυτή η προσπάθεια απέτυχε παταγωδώς διότι οι εμπνευστές της δεν είχαν στη διάθεσή τους περισσότερες της μίας εναλλακτικές προτάσεις και διότι δεν τόλμησαν να αναλάβουν και το πολιτικό  κόστος. Γίνεται όμως ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά;
Έτσι προέκυψε κατά ευτυχή για  τον Δήμαρχο συγκυρία μία ακόμη ευκαιρία να εκθέσει την Δασάρχη την οποία θέλει να εκδιώξει διότι δεν είναι του χεριού του και διότι δεν παίζει τα παιχνίδια της διαπλοκής.  Πρέπει όμως να καταλάβει και αυτός και οι συν αυτώ ότι ανεξάρτητα από τις πρωτοβουλίες του Δασαρχείου το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι στα χέρια του και προφανώς αποτελεί «καυτή πατάτα». Εάν η αστυνομία εκδιώξει τους ΡΟΜΑ  πράγμα αρκετά απλό εφόσον προηγηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες  αυτοί κάπου αλλού θα  κατασκηνώσουν και κάποιους άλλους σε άλλη θέση του Αλιβερίου θα ενοχλούν. Ταυτόχρονα όμως θα έχει χάσει και το άλλοθι της κοινωνικής ευαισθησίας αφού εξαιτίας της πρωτοβουλίας του θα γίνει η εκδίωξη ενώ ο στόχος αρχικά ήταν η αντιμετώπιση του προβλήματος με κοινωνική ευαισθησία. Είτε τους διώξει το Δασαρχείο είτε τους διώξει ο Δήμος εκείνος που θα χρεωθεί την κοινωνική αναλγησία και την ρατσιστική συμπεριφορά (εξάλλου δεν ψηφίζουν εδώ) θα είναι προσωπικά ο Δήμαρχος. Γιατί απλούστατα δεν κατόρθωσε να δώσει σε αυτούς τους ανθρώπους την ευκαιρία να διαβιώσουν σε ανθρώπινες και υγιείς συνθήκες. Τέτοια συμπεριφορά δεν αρμόζει σε προοδευτικό και αριστερό Δήμαρχο!!!
Ας αφήσει λοιπόν τις σπασμωδικές κινήσεις και να προσπαθήσει έστω και την τελευταία στιγμή να χαράξει μία πολιτική κοινωνικής ευαισθησίας και ανθρωπιστικής αντιμετώπισης του προβλήματος.
Αλλά τώρα που ξεκίνησε με τον έλεγχο της αδιαφορίας του Δασαρχείου για τα Λατομεία οφείλει, αν είναι εντάξει, να καταγγείλει πάραυτα εντός 24 ωρών την παράνομη κατάληψη Λατομείων στην περιοχή της Κύμης ή στον Άγιο Βλάσση και να στείλει στον εισαγγελέα όσους δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους και όσους καταπατούν αυτές τις δημόσιες δασικές εκτάσεις. Άλλες υπηρεσίες έχουν πάρει πρωτοβουλία. Ο Δήμος γιατί σιωπά και αδιαφορεί; Τέτοια συμπεριφορά δεν αρμόζει σε προοδευτικό, οικολόγο και αριστερό Δήμαρχο!!!

Όποιος λέει ότι φοράει παντελόνια πρέπει να τα φοράει σε όλη την επικράτεια του Δήμου και να αποδεικνύει ότι τα αξίζει, γιατί τα παντελόνια είναι παράξενα ρούχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου