Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

AVLONARI,such a lovely place: ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ"

Το Λάλα το!!! έχει γράψει για το Παζάρι του Αυλωναρίου ενώ έχουμε διαβάσει και κείμενα στο διαδίκτυο σχετικά με τον οικονομικό απολογισμό και τα έσοδα που τα τελευταία χρόνια μειώνονται δραματικά ενώ ταυτόχρονα θριαμβολογίες μιλούν για τα καλύτερα Παζάρια όλων των εποχών!!! Αντίφαση που διψάει για ερμηνεία. Ή τα έσοδα κρύβονται και χάνονται σε μαύρες τρύπες ή πράγματι το οικονομικό αποτέλεσμα είναι τραγικό συνεπώς ως προς τι οι θριαμβολογίες;. Χθες ανακοινώθηκε πάλι η φετινή επιτυχία του Παζαριού που κατά τη Δημοτική Αρχή ήταν το καλύτερο!!!
Η απάντηση από την δημοφιλέστατη αυλωναρίτικη σελίδα του facebook το  AVLONARI,such a lovely place είναι σαφής, ευανάγνωστη και αντικειμενική. Την συνυπογράφουμε και σας καλούμε να την διαβάσετε επισκεπτόμενοι και την υψηλού επιπέδου σελίδα.

"ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΖΑΡΙ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ COPY PASTE ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΕΣ:
-Οι Θέσεις παρκαρίσματος στο φετινό παζάρι ήταν επαρκείς όπως άλλωστε και πέρυσι καθώς δεν άλλαξε επί της ουσίας κάτι. Αφενός βοήθησε ο καιρός (αφού τα γύρω χωράφια διατηρήθηκαν στεγνά) αφετέρου ο καλός καθαρισμός των χωραφιών τα τελευταία χρόνια αλλά και η έξυπνη αξιοποίηση του προαυλίου του Λυκείου Αυλωναρίου βοήθησαν σε αυτό.
-Η καθαριότητα διατηρήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα καθώς οι οδοκαθαριστές έκαναν πολύ σωστά την δουλειά τους και ήταν παντού και πάντοτε εξυπηρετικοί.
-Για τις τουαλέτες δεν έχουμε σαφή εικόνα γιατί δεν τις επισκεφτήκαμε αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα των εμπόρων η λειτουργία τους ήταν ικανοποιητική. Οι χημικές W.C είναι καλό πως υπάρχουν αλλά οι περισσότεροι μάλλον προτιμούν την ύπαιθρο.
-Δεν υπήρξαν προβλήματα στην ηλεκτρική παροχή αλλά πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος τα καλώδια να περνούν με ασφαλέστερο τρόπο από τις παράγκες καθώς εγκυμονεί πάντοτε ο κίνδυνος για πυρκαγιά.
-Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξήχθηκε ομαλά. Οι ''τροχονόμοι'' του Δήμου υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια. Το κυριώς πρόβλημα ήταν πάντοτε τα Σ/Κ και το σωστό στήσιμο των παραγκών από την διασταύρωση του Αγ.Γεωργίου μέχρι την είσοδο του Παζαριού καθώς και η εμπειρία του παρελθόντος συνέβαλλαν ωστέ να είναι καλύτερα τα πράγματα.
-Η διάνοιξη και η ασφαλτόστρωση του καινούργιου δρόμου στα Χάνια είναι ένα έργο της δημοτικής αρχής που έπρεπε να είχε γίνει και δεν βοηθά μόνο στο Παζάρι. Περιμένουμε να δοθεί στην δημοσιότητα το σχέδιο πόλεως για να δούμε από που περνούν όλοι οι δρόμοι στα Χάνια και να ανοιχθούν και οι υπόλοιποι. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με δρόμους που δεν υφίστανται πλέον.
-Η καθαριότητα μετά το Παζάρι έγινε στα κεντρικά σημεία χωρίς ωστόσο να δοθεί σημασία στα γύρω οικόπεδα.
-Το περίπτερο του Δήμου ήταν το πιο ''φτωχό'' όλων των εποχών. Πολύ περιορισμένη βιβλιογραφία και απαράδεκτο το μοίρασμα φυλλαδίων δημοτικής παράταξης αντί διαφημιστικών φυλλαδίων της περιοχής μας.
-Απαράδεκτος ο φωτισμός του δρόμου Χανίων-Αυλωναρίου παρά την επισήμανση αλλά και τα ατυχήματα που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια. Δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε καν τις ημέρες αιχμής οι μεγάλοι προβολείς.
-Πολλά παράπονα ακούστηκαν και από εμπόρους για τις θέσεις τους στο Παζάρι. Φυσικά δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν όλοι τους κεντρικά αλλά θα πρέπει να υπάρχουν σωστά τεκμήρια όσον αφορά  την θέση τους. Ερωτηματικά και για την θέση του Συλλόγου ''Ρέουσας'' αλλά και για την καθυστέρηση τοποθέτησης της. Θα έπρεπε η δημοτική αρχή να βοηθά τέτοιες πρωτοβουλίες, όχι να τις κρύβει. (για να μην την πέσετε στον Σύλλογο η θέση αυτή αποτελεί θέση της σελίδας μας και μόνο).
-Για τα χάλια του Αγ.Δημητρίου έχουμε γράψει. Υποχρέωση της δημοτικής αρχής ήταν να εμποδίσει το ''άπλωμα των ρούχων ''όσο και να ενημερώσει τους επισκέπτες για την σπουδαιότητα του.
Το Παζάρι του Αυλωναρίου αποτελεί το κυριότερο οικονομικό και όχι μόνο γεγονός της περιοχής. Οφείλει η εκάστοτε δημοτική αρχή να εξασφαλίζει την σωστή λειτουργία και αναβάθμιση του. Η περιοχή των Χανίων έχει ανάγκη από έργα καθότι αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αγορές του Δήμου μας. Ο σπουδαίος ναός του Αγ.Δημητρίου έχει ανάγκη ανάπλασης και όχι εγκατάλειψης. Για αυτό όχι άλλες θριαμβολογίες αλλά έργα που θα αναβαθμίσουν την περιοχή. Όχι βόλτες και σουλάτσα τις μέρες του Παζαριού, παίρνουμε τα φράγκα και του χρόνου πάλι. Ο κόσμος του Αυλωναρίου αξίζει καλύτερης αντιμετώπισης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου