Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ κ. ΕΥ. ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο κ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ευάγγελος Σπίθας
Τοπογράφος Μηχανικός
Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου & Περιχώρων
Ταμυνέων 53 ΑΛΙΒΕΡΙ TK 34500 Τηλ. 2223023810 & 2223023533 Fax 2223029567 e-mail: spithas@tee.gr
                                          
Αλιβέρι 25/10/2013
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
Όπως πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  στη Λαμία, ο «τυπικώς»  Αντιπεριφερειάρχης Eύβοιας  κ. Αθανάσιος Μπουραντάς αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου με συκοφαντίες και ψεύδη. Επέλεξε δε να πράξει τούτο όταν πλέον είχα αποχωρήσει από τη συνεδρίαση και ενώ - σε δύο προηγούμενες συνεδριάσεις με το ίδιο θέμα  -  είχε κάθε δυνατότητα να αναπτύξει τα όποια «επιχειρήματά» του, παρόντος  εμού, ώστε να υπάρξει αντίλογος. Τόση πολιτική ανδρεία λοιπόν! Ο κ. Μπουραντάς επανέλαβε όσα πιστεύει υπέρ της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ συκοφαντώντας τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής Αλιβερίου με ανήκουστα ψεύδη, προσπαθώντας να μεταπείσει το Περιφερειακό Συμβούλιο από την ομόφωνη απόφασή του. Για άλλη μια φορά φαίνεται να έχασε την ψυχραιμία του και αντί να υπερασπιστεί με επιχειρήματα τις θέσεις και τις ενέργειές του υπέρ της καύσης, προσπάθησε να μειώσει τον αγώνα τόσο τον δικό μου όσο και της τοπικής κοινωνίας με μυθεύματα περί δήθεν ιδιοτελούς προσωπικής εμπλοκής μου σε επιχειρηματικά συμφέροντα.
Προσωπικά δεν πτοούμαι. Πίσω από το όψιμο ενδιαφέρον ορισμένων για την Περιοχή επίμονα θα  συνεχίσω να ψάχνω και να αποκαλύπτω προς αξιολόγηση από τους δημότες και τις αρμόδιες αρχές όποιους επιβουλεύονται την φιλοπεριβαλλοντική αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας. Πάντοτε όμως με επιχειρήματα για γόνιμο διάλογο και πάντως όχι με προσωπικούς λίβελους.  
Με σαφήνεια δηλώνω ότι:
•  Δεν είχα ποτέ στο παρελθόν ούτε τώρα επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την καύση RDF, βιομάζας κλπ.
•   Δεν παρέχω Υπηρεσίες Συμβούλου, διεύθυνσης ή διοίκησης σε καμία Εταιρεία πλην των προσωπικών μου.
•   Δεν είχα και δεν έχω καμία σχέση εξαρτημένης εργασίας με εταιρείες σχετικά με την καύση RDF
•     Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας απασχολούμενος με μελέτες τεχνικών έργων. Ποτέ δεν είχα επαγγελματική η άλλης φύσεως συνεργασία με κανέναν εκ των πελατών μου για καύση RDF και ιδίως στην Αυλίδα.

Αντίθετα, η Εταιρεία ΒΙΠΕ ΡΙΤΣΩΝΑΣ ΑΕ της οποίας Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο Α. Μπουραντάς προσπάθησε να δημιουργήσει χώρους υποδοχής και καύσης στερεών αποβλήτων στην περιοχή του πρώην Δήμου  Αυλίδας. Εναντιώθηκα ως μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Εφαρμογής Πολεοδομικού Σχεδιασμού Ν. Εύβοιας σε αυτή την πρόταση, κινητοποίησα περιβαλλοντικούς φορείς της περιοχής και παρά την αντίθετη κινητοποίηση της τότε Νομαρχίας πετύχαμε να μην προταθεί η δημιουργία χώρων διαλογής και καύσης πάσης φύσεως σκουπιδιών. Αυτό φαίνεται ότι κάποιους ενόχλησε σφόδρα. Πιθανά και να χάλασε μεγάλα επιχειρηματικά και κερδοφόρα ντηλ.
Ο δρόμος υπέρ της καύσης του RDF και της μετατροπής του Αλιβερίου σε χαβούζα – καυστήρα σκουπιδιών και πάσης φύσεων στερεών και «εναλλακτικών» καυσίμων είναι δρόμος στο παρελθόν και όχι στο μέλλον. Η δημαγωγία  και η καπηλεία του μεγάλου και οξυμένου προβλήματος της ανεργίας δεν απαντούν στο μεγάλο πρόβλημα της ρύπανσης του Περιβάλλοντος στην περιοχή Αλιβερίου, ούτε προσφέρουν καλές υπηρεσίες σε όσους τυχόν επενδύουν σε μελλοντικά πολιτικά τους σχέδια για την Περιοχή.
Τέλος μένει να αποδειχθεί αν ο  ένθερμος υποστηρικτής της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ Α. Μπουραντάς αποτελέσει το μοιραίο άνθρωπο για την περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής Αλιβερίου. Προς το παρόν το μόνο πού πέτυχε είναι να αποκτήσει άλλη μία ποινική δίωξη εναντίον του. Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη θα τον καλέσει να λογοδοτήσει. Η συκοφαντία είναι αρχαία μέθοδος αλλά οι συκοφάντες από την αρχαιότητα είχαν την ίδια τύχη.
Βαγγέλης Σπίθας
Τοπογράφος Μηχ

Γραμματέας Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου & Περιχώρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου