Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΓΑΝΑΣ: ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Παρέμβαση του Γ.Λαγανά εκπροσώπου της Συντονιστική Επιτροπής Μαζικών φορέων  περιοχής Αλιβερίου κατά της καύσης rdf από την ΑΓΕΤ, στην συγκέντρωση διαμαρτυρία στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου  στις 23 -10-2013

Κύριε βουλευτά κ. δήμαρχε, κύριοι περιφερειακοί σύμβουλοι, κύριε πρόεδρε της κοινότητας Αλιβερίου, κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, κύριες και κύριοι, φίλοι και φιλές εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής  μαζικών φορέων περιοχής Αλιτήριου  κατά της καύσης rdf από την ΑΓΕΤ  σας απευθύνω θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό
Πέρασαν 7 χρόνια από την ημέρα που η ΑΓΕΤ LAFARGE υπέγραψε μυστικό μνημόνιο με τον ΕΣΚΝΑ για να κάψει τα σκουπίδια (rdf)  της Αθήνας στο Μηλάκι 50 μέτρα από τα σπίτια του χωριού.
Ξεσηκώθηκε όλο το Αλιβέρι για να μην περάσει το έγκλημα, 7 χρόνια, από το 2007 ο αγώνας συνεχίζεται αμείωτος ,στους δρόμους άλλα παράλληλα και στους δικαστικές αίθουσες.
Τηλεγραφικά θα αναφέρω τι έχει γίνει μέχρι σήμερα  σε όλα τα μέτωπα, για να μην ξεχνάμε από που ερχόμαστε και που πάμε.
Αύγουστος 2007 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αλιβερίου  συγκροτείτε η Συντονιστική επιτροπή μαζικών φορέων κατά της καύσης.
29-10-2013  η  πρώτη συγκέντρωση στο κατάμεστο Εργατικό που με την μαχητική του παρουσία  ο λαός της περιοχής μας λέει το πρώτο βροντερό ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών
10 Δεκεμβρίου  2007 αποκλεισμός της πύλης της ΑΓΕΤ από εκατοντάδες πολίτες.
11 Φεβρουαρίου 2008 κατάληψη του λιμανιού της ΑΓΕΤ παρεμπόδιση στο πλοίο από την Ιταλία να ξεφορτώσει τεφρά.
10 Μαΐου 2008 συγκέντρωση ενημέρωση των κατοίκων από διακεκριμένους επιστήμονες για την καύση rdf και τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.
29 Ιουνίου 2009 δυναμική συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο για να μην υπογράψει ο Σουφλιάς  την ΚΥΑ.
24 Ιούλιου 2009 διαμαρτυρία με διακοπή της κυκλοφορίας  από πάνω  1000 κατοίκους στο ύψος της Ακτής Νηρέως.
Παράλληλα αρχίζει ο δικαστικός αγώνας με κατάθεση προσφυγής στο ΣτΕ στις 15 Νοεμβρίου 2009 που έχει αναβληθεί η εκδίκαση για πολλοστή  φορά  και που η δίκη  έχει οριστεί για τον Φλεβάρη του 2014.
Όλο αυτό τον καιρό δίνουμε έναν αγώνα για να μην δοθούν διαφορές άδειες από την διοίκηση   μια διοίκηση που ήταν εχθρική  και που οι άδειες που εδόθησαν πολλές ελέγχονται για την νομιμότητα τους. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι δεν πήραμε ούτε ένα έγγραφο από την διοίκηση χωρίς να προσφύγουμε σε εισαγγελική παραγγελία  .

Εδώ και 15 μέρες όπως αποκαλύψαμε και με φωτογραφικά ντοκουμέντα η ΑΓΕΤ –LAFARGE  καίει δοκιμαστικά σκουπίδια(rdf).
 Το πράττει με νομικά τερτίπια. Επικαλούμενη Προσωρινή Διαταγή της Προέδρου του Α’  Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά όταν υπάρχει  απόφαση του Ακυρωτικού Τμήματος του ίδιου οργάνου (σε Συμβούλιο) το οποίο  «παραπέμπει την κρινόμενη αίτηση ακυρώσεως καθώς και την εκκρεμή αίτηση αναστολής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Έχει βρει συμμάχους στην προσπάθεια της η ΑΓΕΤ στις υπηρεσίες στην Διοίκηση στο πολιτικό σύστημα.
Τι να υποθέσει κανείς, όταν το Περιφερειακό Συμβούλιο λέει όχι στην καύση και η υπηρεσία της Π.Ε. Ευβοίας την ίδια μέρα εκδίδει την άδεια καύση .
 Τι να πει κανείς όταν μετά τον σάλο που ξέσπα ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας προχώρα στην ανάκληση  με μια απόφαση που νομικά είναι σαθρή.
Και όταν το διοικητικό δικαστήριο κοινοποιεί την προσωρινή διαταγή υπέρ της ΑΓΕΤ  στην Αντιπεριφέρεια το έγγραφο καταχωνιάζεται στα συρτάρια εξωθεσμικού παράγοντα της Αντιπεριφέρειας και δεν ενημερώνει ούτε  το Περιφερικό Συμβούλιο  ούτε τον Περιφερειάρχη   ούτε τους πολίτες για να ασκήσουμε τα νομικά μας δικαιώματα.
Όσο για τους επιθεωρητές περιβάλλοντος ένα μηνά ακόμα τους περιμένουμε, ,αν ήταν να ελέγξουν κανένα φούρνο η κανένα ασβεστοκάμινο θα είχαν τρέξει άμεσα.
Πριν συζητήσουμε γιατί πρέπει να γίνει και πως θα μεθοδευτεί ο κοινός αγώνας όλων μας πρέπει από την μεριά μας να ξεκαθαρίσουμε  δύο  πράγματα , ξέρουμε καλά ότι η περιοχή μας είναι βιομηχανική δεν κάνουμε κανένα αγώνα για  να διώξουμε κανένα εργοστάσιο, το Αλιβέρι στην ΑΓΕΤ LAFARGE  τα έχει δώσει όλα απλόχερα ,νερά λιμάνι και το καλλίτερο πέτρωμα στην Ελλάδα να παράγει τσιμέντο υψηλής ποιότητας
Δεν τους αρκούν όμως αυτά θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους θέλουν πάση θυσία να κάψουν τα σκουπίδια θέλουν να κάνουν το Αλιβέρι τον σκουπιδοτενεκέ της Ελλάδας. ΟΙ Γάλλοι της ΑΓΕΤ θα βάλουν στα ταμεία τους  εκατομμύρια ευρώ και οι  Αλιβεριώτες από τις διοξίνες και τα βαρέα μέταλλα αρρώστιες  καρκίνο και θάνατο .Τα κέρδη τους πάνω από τους ανθρώπους.
Ζούμε στο Αλιβέρι από τις βιομηχανίες  άλλα πεθαίνουμε και από αυτές.
Ναι στην ανάπτυξη, όχι στην ασυδοσία των βιομηχάνων, ναι στην προστασία του περιβάλλοντος ναι στην προάσπιση τις υγείας των κατοίκων της περιοχής μας όχι στο θάνατο από την καύση των σκουπιδιών..
Όμως σήμερα εδώ πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε, ο αγώνας αφόρα όλο τον Δήμο και είναι παρήγορο ότι όλες οι παρατάξεις είναι  κατά της καύσης και το αποδεικνύουν  με την διαπαραταξιακή επιτροπή που συστάθηκε το αποδεικνύουν με την  παρουσία τους εδώ
 Η Συντονιστική Επιτροπή έκανε και θα κάνει αυτό που πρέπει.
Θα συνεχίσει τον αγώνα για να σταματήσει η καύση, παράλληλα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο μας καταθέσαμε αίτηση ακύρωσης της απόφασης της Π.Ε Ευβοίας που έδωσε την άδεια για την καύση.
Τον λόγο τον έχει Δήμος, η κλιμάκωση του αγώνα  είναι μονόδρομος ενάντια στην καύση rdf παράλληλα μια ισχυρή νομική εκπροσώπηση  του δήμου σε όλα τα δικαστήρια  είναι αναγκαία  συμπληρώνει και θωρακίζει  τον αγώνα.
Τελειώνοντας θέλω να σας ξαναθυμίσω, ότι αν δεν ξεσηκωνόμαστε όλοι ενάντια  σε αυτό το έγκλημα, η καύση των σκουπιδιών θα είχε αρχίσει από το 2007. Για σκεφτείτε τα παιδιά που γεννηθήκαν πριν από 7 χρονιά πάνε πια στην πρώτη δημοτικού, με τους αγώνες όλων μας αυτά τα παιδιά γλύτωσαν από τις φονικές διοξίνες από τα επικίνδυνα φουράνια, μια γενιά σώθηκε από τον κοινό μας αγώνα.
Στο χέρι μας είναι με τους αγώνες μας να μην καεί το rdf στο Αλιβέρι, με τον αταλάντευτο αγώνας μας εμπρός λοιπόν  να σωθούν και οι επόμενες γενιές.
Θα είμαστε μπροστά τους εμπόδιο στα σχεδία τους πιο μαχητικοί ενωμένοι 
ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ  ΜΕ  ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
Σας ευχαριστώ.

Γ. Λαγανάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου