Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΖΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΩΠΑ ΚΑΙ Η κ. ΓΕΡΑΚΟΥΔΗ ΚΩΦΕΥΕΙ



.

Φέτος, 50 Χρόνια μετά τον θάνατο του Μεγάλου Κυμαίου Ερευνητή και ευεργέτη της ανθρωπότητας Γεωργίου Παπανικολάου, θα ήταν αυτονόητη η απόλυτη διαφάνεια στην διαχείριση του Ινστιτούτου Παπανικολάου, του Δημοτικού Νομικού Προσώπου που ανήκει πλέον στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Μάταια όμως η δημοτική παράταξη «Πολίτες της Αυτοδιοίκησης» ζητούν στοιχεία για την οικονομική διαχείριση και ιδίως των παρελθόντων ετών, και ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Ινστιτούτου αρνείται δώσει ή δίνει εκείνα που είναι ήδη γνωστά και οι αιτούντες τα γνωρίζουν. Παρά τις επίμονες αναφορές των «Πολιτών της Αυτοδιοίκησης» και στην κ. Γερακούδη αυτή κωφεύει. Εξάλλου το κόμμα της, το ΠΑΣΟΚ (δεν ξέρουμε αν είναι ακόμα σε αυτό ή προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία) ποτέ δεν τα πήγαινε καλά με τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Τώρα όμως καλά είναι να αλλάξει ρότα και να προσαρμοστεί στις επιταγές του νόμου και της χρηστής διοίκησης.

Να απαιτήσει αμέσως την χορήγηση όλων των στοιχείων που ζητά η αντιπολίτευση εφαρμόζοντας τον Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας ή αλλιώς «οι φύλακες έχουν γνώσι".

Παραθέτουμε στη συνέχεια την τελευταία αίτηση και διαμαρτυρία προς την κ. Γερακούδη των "Πολιτών της Αυτοδιοίκησης", το επόμενο Σάββατο λήγει η προθεσμία των 30 ημερών. Άντε τώρα που ξεκινήσαμε να μπαίνουμε στον ίσιο δρόμο…..



"ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Προς κ. Κ. Γερακούδη

Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας

Σωκράτους 111 Λάρισα 41336

Κοιν1: Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας Τμήμα Διοικητικού-Οικονομικού Ν.Εύβοιας Ελ.Βενιζέλου & Βελισσαρίου 2 Χαλκίδα Τ.Κ 34100

2: Κο. Δ.Θωμά

Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου

3: Οικονομική υπηρεσία Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Αλιβέρι 22-11-2012



Θέμα: Παροχή στοιχείων.

Σχετ. α. Από 1-10-2012 αίτησή μας

         β. Αριθμ. Πρωτ. 23095/15-11-2012

Με την πιο πάνω (α) σχετική αίτησή μας, η οποία σας έχει κοινοποιηθεί, είχαμε ζητήσει στοιχεία για το Ινστιτούτο Γ.Ν Παπανικολάου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.

Με το (β) σχετικό έγγραφο του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου παραλάβαμε σκόπιμα, κατά την άποψή μας, ελλιπή στοιχεία.

Συγκεκριμένα δεν έχουμε λάβει:

1. Το σύνολο των δαπανών και χρηματοδοτήσεων (τακτικών και εκτάκτων) του Ινστιτούτου για όλο το διάστημα λειτουργίας του (δόθηκε μόνο η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, ύψους 450.000 ευρώ)

2. Τους απολογισμούς του Ινστιτούτου.( Δόθηκε μόνο ο απολογισμός του 2010, ο οποίος μας ήταν ήδη γνωστός, αφού είχε συζητηθεί στο Δ.Σ του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου το 2011)

3. Λογαριασμούς για το έργο και εντάλματα πληρωμών. (Δόθηκαν τα εντάλματα πληρωμών αγοράς σπιτιού Παπανικολάου, της πρώτης εργολαβίας και μια προκαταβολή της δεύτερης εργολαβίας το 2011 από το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου)

Επειδή ο Δήμαρχος, εξακολουθεί να μην μας χορηγεί τα στοιχεία που έχουμε ζητήσει, ή ακολουθεί παρελκυστική τακτική, παραβιάζοντας κατάφορα τις διατάξεις του Ν. 3463/2006 και Ν.3852/2010, παρακαλούμε όπως προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια λόγω αρμοδιότητας.

                                                             Για τους Πολίτες της Αυτοδιοίκησης

                

                                                                                Γ.Μπενάκης

                                                                            Δημ. Σύμβουλος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου