Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. ΟΦΕΙΛΕΣ ΥΨΟΥΣ 4.661.739 ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ. ΑΝΑΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ



4.661.739 ΕΥΡΩ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ. 
4.661.739 Ευρώ δίνονται στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου για να εξοφλήσει άμεσα τις οφειλές προς εργολάβους και προμηθευτές. Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου είναι μεταξύ των 42 Δήμων που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Εξυγίανσης και χρηματοδοτήθηκαν κατά προτεραιότητα για να πληρώσουν τις οφειλές τους και να ισοσκελίσουν πραγματικά πλέον και όχι πλασματικά τους προϋπολογισμούς τους. Έτσι θα λέγαμε με άλλα λόγια ότι μηδενίζεται το κοντέρ και ο Δήμος ξεκινά χωρίς οφειλές. Πρόκειται για τις οφειλές έως Δεκέμβριο 2011.
Χρήμα ζεστό θα πέσει στην αγορά και αυτό είναι το σημαντικότερο για την τοπική οικονομία. 

Τα χρήματα αυτά δίνονται για να εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και δεν επιτρέπεται να πάνε σε άλλες  κατευθύνσεις ούτε να χρηματοδοτήσουν νέα έργα.

Τώρα σημαντικός είναι και ο ρόλος της Αντιπολίτευσης η οποία πρέπει να απαιτήσει να έχει άμεση και διαρκή εικόνα της εξόφλησης των οφειλών. Να εγγυηθεί δηλαδή τη διαφάνεια και την χρηστή οικονομική διαχείριση αυτού του τεράστιου ποσού. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει θεσμικά.

Υπάρχει ασφαλώς προβληματισμός εφόσον είναι γνωστό ότι και πόροι του ΘΗΣΕΑ έχουν έρθει στο Δημοτικό Ταμείο για συγκεκριμένα έργα  των πρώην Δήμων αλλά αυτά δεν έχουν πληρωθεί πράγμα που σημαίνει ότι προς άλλη κατεύθυνση πήγαν παρανόμως οι εξειδικευμένες πιστώσεις.

Είναι αναγκαίο για λόγους διαφάνειας αλλά και λογοδοσίας να αναρτηθεί άμεσα στην ιστοσελίδα του Δήμου λίστα με τα ονόματα όλων των δικαιούχων στους οποίους θα πάει όλο το ποσόν των 4.661.739 Ευρώ.

Για την εκταμίευση των χρημάτων, έχει δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός (ΚΑΕ) από το Γενικό Λογιστήριο θα γίνει τις προσεχείς μέρες με την υπογραφή μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και των δικαιούχων ΟΤΑ του Συμφώνου Αποδοχής Όρων Εκκαθάρισης Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων.

Για το περιεχόμενο του Συμφώνου ακολουθεί άλλη δημοσίευση.

Όσοι έχουν κομμένα τιμολόγια να σπεύσουν τάχιστα…. Άντε και σε καλή μεριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου