Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΥΛΗ



Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γηροκομείου Κύμης, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Κουμιώτη συγγραφέα Βασίλη Λούλη, που εξέδωσε ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, με τίτλο «Θαλασσινές Γυναικών Οπτασίες».

Το βιβλίο αποτελείται από τρία διηγήματα που εκδίδονται για πρώτη φορά. Είχαν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά, σε συνέχειες, από το 1951 έως το 1956.

Ανήκουν στα θαλασσινά γραπτά του Βασίλη Λούλη, για τα οποία έχει καταξιωθεί ως συγγραφέας και έχει απασχολήσει πολλούς κριτικούς της λογοτεχνίας , συγκρίνοντάς τον μάλιστα με τον Νίκο Καββαδία.

Και τα  τρία αυτά διηγήματα αναφέρονται σε περιπέτειες ναυτικών στη θάλασσα και στη στεριά.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Αμφιτρίτη Τσακουμάνη – Σαραφιανού, ενώ για το έργο του συγγραφέα μίλησε η φιλόλογος Δήμητρα Γκιντίδου.

Αποσπάσματα από τα διηγήματα διάβασε ο ηθοποιός Αντώνης Μπαμπούνης και για το βιβλίο μίλησε ο Μιχάλης Ποντίκης ο οποίος εντόπισε τα διηγήματα σε παλιά περιοδικά και εφημερίδες και είχε την επιμέλεια της έκδοσης.

Ο Δήμαρχος Δημ. Θωμάς στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην δέσμευση του Δήμου να ολοκληρώσει την έκδοση των απάντων του Κουμιώτη συγγραφέα αφού αυτός έχει κληροδοτήσει στο Δήμο Κύμης τα πνευματικά του δικαιώματα. Συνεχάρη επίσης όλους αυτούς που συνέβαλαν στην έκδοση του βιβλίου και ιδιαίτερα τον Μιχάλη Ποντίκη.

Η παρουσίαση πλαισιώθηκε από ζωντανή μουσική με τον πιανίστα Νίκο Γάλο και τον σολίστ Τάσο Κεφεριάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου