Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΥΝΑΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΩΡΓΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ



Φωτογραφία από την χθεσινή Συνέλευση. Τον λόγο έχει ο κ. Γιώργης Παπαρήγας, Πρόεδρος της Επιτροπής  Αγώνα Αγίου Γεωργίου και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των έξι χωριών. Οι παριστάμενοι δημοτικοί παράγοντες (Αντιδήμαρχοι, Πρόεδρος Δ.Σ.) παρακολουθούν με τη δέουσα προσοχή.

Η ενημερωτική συγκέντρωση που διοργάνωσε χθες βράδυ στον Αγιώργη Αυλωναρίου η Δημοτική Αρχή προκειμένου να πείσει τους Αγιωργήτες να υποστηρίξουν τα σχέδια του Δημάρχου για εγκατάσταση ΣΜΑ και Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στις Παραμερίτες διακόπηκε χωρίς να καταλήξει σε αποφάσεις εξαιτίας της έντονης αλλά ειρηνικής διαμαρτυρίας των κατοίκων από το Τραχήλι, τις Παραμερίτες, τον Αγιάννη και το Παρθένι  που κατέκλυσαν το καφενείο  στο οποίο έγινε η συγκέντρωση. Παρόντες και τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα του Αγίου Γεωργίου και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των έξι χωριών καθώς τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και του Δ.Σ. του Συλλόγου Αγιωργητών. Έλειψαν όμως οι περισσότεροι Αγιωργήτες οι οποίοι δεν  τίμησαν την πρόσκληση του Δημάρχου στέλνοντας το δικό τους μήνυμα (στον Αγιώργη έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 330 υπογραφές τις οποίες δεν έχουν διάθεση να πάρουν πίσω). Η αίθουσα σχεδόν άδειασε όταν αποχώρησαν οργισμένοι οι κάτοικοι των χωριών την στιγμή που ο Δήμαρχος απείλησε με μηνύσεις μία Παραμεριτέϊσσα  η οποία διαμαρτυρήθηκε για την πολιτική του στο θέμα των σκουπιδιών και του έθεσε καίρια ερωτήματα για τα αγροτεμάχια που αγόρασε στις Παραμερίτες για να εγκαταστήσει την Μονάδα !!!. Το τέλος ήρθε ευθύς μετά όταν, ενώ είχαν παραμείνει στην αίθουσα οι ελάχιστοι παρόντες Αγιωργήτες, ο λόγος δόθηκε στον κ.  Γιώργο Βάσσο πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Αγιωργητών και πρωτεργάτη της κίνησης ενάντια του ΧΥΤΑ στο Γαβαλά ο οποίος προσπάθησε να υπερασπίσει τις επιλογές του κ. Θωμά. Η αποδοκιμασία των παριστάμενων συγχωριανών του προς τον κ. Βάσσο έδωσε την ευκαιρία στο Δήμαρχο να "κηρύξει" τη  διάλυση της συγκέντρωσης αφού δεν υπήρχε προοπτική για την επίτευξη του σκοπού της και άρον άρον η ομάδα της Δημοτικής Αρχής με τους λίγους υποστηρικτές της αποχώρησε από τη συνέλευση και συγκεντρώθηκε για «δείπνο εργασίας» σε γειτονικό καφενείο.
Ο Δήμαρχος με την βοήθεια συνεργάτη του και της Αντιδημάρχου κ. Μπάστα παρουσίασε σε σλάιτς το σχέδιό του και έδειξε τον χώρο που έχει αγοράσει για να γίνει η Μονάδα. Ο χώρος βρίσκεται σε απόσταση 800 μέτρων από τις Παραμερίτες. Εκφράστηκαν όμως  από τους παριστάμενους πολλές ενστάσεις για την πιθανή μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα από τον οποίο όπως υποστηρίχθηκε υδρεύεται το Αλιβέρι αλλά και τα γύρω χωριά.
Τις επόμενες ημέρες ίσως γίνουν και άλλες  συγκεντρώσεις  στα υπόλοιπα χωριά γύρω από τις Παραμερίτες. Μάλλον επόμενος σταθμός θα είναι το Τραχήλι. Πάντως το κίνημα της διαμαρτυρίας φουντώνει και δίνει την ευκαιρία στα συγκεκριμένα χωριά να ξαναβρούν παλαιούς δεσμούς αλληλεγγύης που είχαν ατονήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου