Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «ΕΥΒΟΙΚΗΣ ΓΝΩΜΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΝΥΦΗ ΤΟΥ.


ΦΩΤΟ: ΕΥΒΟΙΚΗ ΓΝΩΜΗ

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΥΒΟΙΚΗ ΓΝΩΜΗ» φ.  της 9ης Νοεμβρίου 2012, σ.19 αναφέρεται στο μέγα σκάνδαλο των αδειών του Πολεοδομικού Γραφείου Κύμης ή της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, όπως είναι η ορθή ονομασία σήμερα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα από τον περασμένο Ιούλιο και μετά δεν έχουν αναρτηθεί στο Δια@γεια οι οικοδομικές  άδειες που  ενέκρινε η Πολεοδομία με αποτέλεσμα να μην έχουν καμία ισχύ, να μην μπορούν να ξεκινήσουν νόμιμα οι οικοδομικές εργασίες. Δηλαδή δεν έφθανε η τραγική κατάσταση της οικοδομής  στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου βάλθηκαν να εξοντώσουν και τις ελάχιστες οικοδομικές δραστηριότητες, έστω και κατά προτίμηση.
Οι άδειες λοιπόν είναι μη εκτελεστές, παράβολα και κρατήσεις έχουν πληρωθεί, αλλά οι Μηχανικοί έχουν στα χέρια τους ένα άκυρο χαρτί. Η ευθύνη βαρύνει τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου και ιδίως τον Δήμαρχο ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο ίδιος Μηχανικός.  Την ευθύνη για την Πολεοδομία την έχει η Αντιδήμαρχος Κύμης η κ. Μπάτσα- Θωμά  η οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν φαίνεται να έχει καταλάβει τη σοβαρότητα του προβλήματος. Εύλογο άλλωστε.
Τώρα κανα δυό μέρες  σπεύδουν να αναρτήσουν σωρηδόν παλαιές άδειες αλλά όπως διαπιστώνει όποιος παρακολουθήσει το Δι@υγεια του Δήμου δημοσιεύουν άλλα αντί άλλων με αποτέλεσμα να δημιουργούν νέα προβλήματα νομιμότητας. Άλλο τίτλο βάζουν στην αρχή άλλη άδεια δημοσιεύουν, σε μερικές περιπτώσεις είδαμε σκέτες σελίδες με υπογραφές χωρίς αρχή και τέλος.
Χαρακτηριστική είναι φωτογραφία των δύο γελαστών υπευθύνων, του Δημάρχου και της Αντιδημάρχου που δημοσιεύει η εφημερίδα. Ακριβώς έτσι χαμογελούν με την αυτοπεποίθηση της άγνοιας. Δεν έχουν αντιληφθεί τι σημαίνει υποχρέωση δημοσίευσης, τι σημαίνει Δι@γεια, τι σημαίνει νομιμότητα και διαφάνεια.  Κάποιος, προφανώς από την δικαστική εξουσία, μάλιστα πρέπει να πει στην Κυρία ότι από τους υφισταμένους της πρέπει να απαιτεί νομιμότητα, διαφάνεια και εξυπηρέτηση του πολίτη και υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι μόνο επίμονα και μονότονα «ΣΙΩΠΗ»!!!. Δηλαδή ΟΜΕΡΤΑ!!!
ΔΕΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου