Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
         6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 ο Δήμαρχος Κύμης -  Αλιβερίου, πραγματοποίησε συγκέντρωση στο χωριό μας, τον Αη Γιώργη, προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων φέρνοντας και επιστήμονα περιβαλλοντολόγο.
  Η ενημέρωση και ο διάλογος με τους κατοίκους θα έπρεπε βέβαια να έχει γίνει όταν δημιουργήθηκε το πρόβλημα και όχι τώρα που προσπαθεί ο δήμαρχος να βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων. Και αφού μονολόγησε πάνω από μία ώρα, ένας μηχανολόγος μηχανικός με ειδίκευση στην ενέργεια, προσπάθησε να πείσει για το πόσο χρήσιμο είναι το «εργοστάσιο» φέρνοντας ως παράδειγμα ένα παρόμοιο στο Ακρωτήρι Χανίων. Στη συνέχεια προσπάθησε να εξαπατήσει τους κατοίκους δείχνοντας ένα βίντεο που κατά καιρούς προβάλλεται και δείχνει εικόνες από διάφορα ΚΔΑΥ.
   Πολλές φορές οι κάτοικοι διέκοψαν την ομιλία του ζητώντας ουσιώδεις απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: ποιο είναι το σημείο που έχει τελικά επιλεγεί και από ποιους το αγόρασαν οι κ.κ. Δήμαρχος και αντιδήμαρχος; Πώς είναι δυνατόν να ανατίθεται μελέτη σκοπιμότητας για έναν χώρο που δεν ανήκει στο Δήμο; Γιατί δεν παρουσίασαν τα απαραίτητα έγγραφα στην Οικονομική Επιτροπή οι δωρητές; Γιατί δε γίνεται το εργοστάσιο στο χώρο της υπάρχουσας χωματερής στο Αλιβέρι; Πόσο απέχει από το σημείο ύδρευσης του Αλιβερίου; Γιατί δέχθηκε τις «παραινέσεις» του Αντιπεριφερειάρχη και δεν πάει εκεί που το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ήδη αποφασίσει; Πώς έχει αγοράσει έκταση και δεν ξέρει πού είναι;  Και πολλά άλλα.
   Απαντήσεις δε δόθηκαν. «Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Και κατά την προσφιλή του μέθοδο, ενώ είχε δεσμευτεί δημόσια ότι θα κάνει διάλογο με τους κατοίκους και θα καθίσει αν χρειαστεί μέχρι το πρωί, μετά από τρεις ομιλητές στους οποίους έδωσε το λόγο, με αφορμή την αντίδραση των κατοίκων στην προσπάθεια ενός από τους ελάχιστους υποστηρικτές του (μετρημένους στα δάχτυλα των χεριών), έφυγε και έπινε τα ούζα του με την πολυπληθή συνοδεία του στο διπλανό καφενείο.
  Η Επιτροπή Αγώνα του χωριού:
•καταγγέλλει το Δήμαρχο για την τακτική της παραπληροφόρησης και ελλιπούς ενημέρωσης. Για τις προσπάθειές του να εκφοβίσει τον κόσμο με ψεύτικα διλλήματα και να διασπάσει τόσο τη συνοχή των κατοίκων όσο και της επιτροπής.
•Ευχαριστεί τους κατοίκους του χωριού και όλους όσους από τα γύρω χωριά (Τραχήλι, Παραμερίτες, Παρθένι, Άγιο Λουκά και Άγιο Ιωάννη) ήρθαν στη συγκέντρωση και απέδειξαν ότι παραμένουν σταθεροί στην απόφασή τους να μην επιτρέψουν με κανέναν τρόπο να έρθουν τα απορρίμματα στην περιοχή μας.
•Καλεί τους κατοίκους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για όποιες κινητοποιήσεις χρειαστούν προκειμένου σταματήσει το έγκλημα που πάει να διαπραχθεί από τη Δημοτική Αρχή στην περιοχή μας.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου