Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΜΕΓΑΛΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ «ΦΥΤΡΩΣΕ» ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ

Φωτογραφία Αρχείου

Η ιστορία με τα φωτοβολταϊκά της περιοχής Αλιβερίου είχε απασχολήσει στο παρελθόν την κοινή γνώμη. Πολλά από αυτά δεν έχουν πάρει το OK της ΔΕΗ.
Χωρίς θόρυβο, στο σιγανό, προχώρησαν φωτοβολταϊκά πάρκα σε αγροτεμάχια της περιοχής της Κύμης. Ένα από αυτά προβάλλεται μάλιστα στην ιστοσελίδα της εταιρίας που το εγκατέστησε και ο ιδιοκτήτης αναφέρεται στα πλεονεκτήματα της επένδυσης αλλά και της επιχειρησιακής και τεχνικής υποστήριξης. Τέτοιες δημόσιες και ταυτόχρονα σεμνές και πρωτοποριακές δραστηριότητες και να προβάλλονται πρέπει και να γίνονται παράδειγμα προς μίμηση.
Δεν συμβαίνει το ίδιο με ένα πολύ μεγαλύτερο πάρκο, καλά περικυκλωμένο και όχι εύκολα προσιτό κάτω από την κεραία του ΟΤΕ στην Κύμη. Εννοούμε στον λόφο που βρίσκεται η κεραία.
Γιατί τέτοια μυστικοπάθεια; Δεν ενδείκνυται κυρίως όταν πρόκειται για ιδιοκτήτες που σχετίζονται συγγενικά στενά, πιο στενά δεν γίνεται,  με Κυρία που παρ΄ ολίγον, κατά τα γραφόμενα στα τοπικά media, να ήταν και πολιτευτής  κόμματος, στις τελευταίες δίδυμες εκλογές.
Έτσι μας είπαν και έτσι γράφουμε. Είναι όμως πολύ θετικό το ότι γίνονται τέτοιες επενδύσεις, εκείνο που θα κάνει τη διαφορά από το παρελθόν είναι η διαφάνεια και η νεωτερικότητα των επενδύσεων. Όχι πια στην πεπατημένη του παλαιού και καταρρέοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου