Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΕΙΓΟΝ: ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ



Έγγραφο του Υπουργού Εσωτερικών έφερε στη δημοσιότητα ο κ. Γιάννης Σιαγιάννης σχετικά με την προθεσμία που έληξε χθες για να δηλώσουν οι Δήμοι στην περιφέρεια των οποίων καταργείται η Δ.Ο.Υ. τον δημοτικό χώρο που παραχωρούν για να λειτουργήσει Γραφείο Εξυπηρέτησης των Πολιτών για φορολογικά θέματα. Ο χώρος μπορεί να είναι ένα ΚΕΠ ή ένας άλλος χώρος σε  Δημοτικό Κτίριο. Βεβαίως δεν πρόκειται για μεγάλης έκτασης χώρο αφού εκεί να είναι δύο ή τρεις το πολύ υπάλληλοι, αν και αυτό δεν διευκρινίζεται, δηλαδή εάν το Υπουργείο Οικονομικών στελεχώσει τα Γραφεία με το προσωπικό από τις καταργούμενες Δ.Ο.Υ.
Ο Δήμος λοιπόν έπρεπε να αποφασίσει πιο χώρο να διαθέσει. Αυτό μόνο με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να γίνει. Είναι προφανές ότι η Επιστολή Στυλιανίδη λέει στους Δήμους να σπεύσουν διότι το Υπουργείο Οικονομικών θέλει να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό του. Δηλαδή εάν δεν απάντησαν έως 15 Οκτωβρίου δεν χάθηκε ο κόσμος, να απαντήσουν πάντως το συντομότερο δυνατόν.
Το εάν λειτουργήσει Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών είναι σημαντικό για τους φορολογούμενους κατοίκους και επιχειρηματίες για να μην τρέχουν με το παραμικρό στην Χαλκίδα. Ο Δήμος εξάλλου διαθέτει κτίρια και χώρους κεντροβαρείς και μπορεί να επιλέξει. Κριτήριο η εξυπηρέτηση των πολιτών και μάλιστα των επαγγελματιών που έχουν περισσότερα πάρε δώσε με το Υπουργείο Οικονομικών (απόδοση ΦΠΑ, θεώρηση βιβλίων κ.ο.κ.)
Εδώ κάνουν συνεδριάσεις έκτακτες για ψύλλου πήδημα και για ένα τόσο σημαντικό θέμα αξίζει να απαντήσουν το γρηγορότερο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου