Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ. ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ




Δημοσιεύτηκε την Παρασκευή το Προεδρικό Διάταγμα 110/2012  (ΦΕΚ 193/10-10-2012) με το οποίο συγχωνεύονται τα Ειρηνοδικεία.  Τελικά στην Νότια Εύβοια καταργούνται μόνο τα Ειρηνοδικεία Αυλωναρίου και Σκύρου ενώ διατηρούνται τα Ειρηνοδικεία Αλιβερίου, Κύμης και Καρύστου. Το Ειρηνοδικείο Σκύρου εντάσσεται στην Κύμη και του Αυλωναρίου στο Αλιβέρι.
Η εξέλιξη αυτή προς το παρόν διατηρεί τις ισορροπίες και τελικά την «πλήρωσαν» τα Ειρηνοδικεία που δεν είχαν υπέρ τους ούτε τους Βουλευτές, ιδίως τους Κυβερνητικούς, ούτε και τον τοπικό νομικό κόσμο. Βέβαια το Ειρηνοδικείο της Κύμης διατηρήθηκε με νύχια και δόντια και ιδίως λόγω Σκύρου αλλά δεν φαίνεται να αντέξει την επόμενη συγχώνευση δεδομένης της κακής υλικοτεχνικής υποδομής αλλά και της δυσκολίας τους νομικού κόσμου να έχει άμεση πρόσβαση λόγω απόστασης, γεγονός που θα επιβαρύνει τελικά τους διάδικους.
Το Ειρηνοδικείο του Αυλωναρίου είναι τελικά το πιο αδικημένο γιατί σε σχέση με τα άλλα δύο από άποψη υλικοτεχνικής υποδομής είναι κόσμημα. Έπαιζε περισσότερο ως ενδιάμεση και λύση ισορροπίας ενώ έχει την προοπτική κτιριακής επέκτασης. Δυστυχώς οι προσπάθειες των τοπικών φορέων του Αυλωναρίου συνάντησαν την συμπάθεια αλλά όχι την αποδοχή του Υπουργείου Δικαιοσύνης αφού η ηγεσία του Δήμου, οι Κυβερνητικοί Βουλευτές και ο  Δεσπότης αγωνιζόντουσαν για την  Κύμη ενώ ο νομικός κόσμος τραβούσε προς Αλιβέρι. Το Αυλωνάρι όμως λόγω κτιριακής υποδομής και λόγω μικρής απόστασης από το Αλιβέρι μπορεί να «παίξει επικουρικά» ιδίως λόγω της ανεπαρκούς υλικοτεχνικής υποδομής του Αλιβερίου. Προς το παρόν όμως έχασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου