Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ



Προγραμματισμένη συνάντηση με τον   Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο  Παναγιωτόπουλο πραγματοποίησαν την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος  Κύμης – Αλιβερίου κ. Θωμάς, η Αντιδήμαρχος Κύμης, εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ ΕΠΕ και ο Διαχειριστής της ΗΜΚ, με  πρωτοβουλία του Δημάρχου και τη μεσολάβηση του Υπουργού Τύπου κ. Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος και  παρευρέθηκε στη συνάντηση στα γραφεία του Υπουργείου στην Αθήνα.
  Ο Δήμαρχος τόνισε ότι κοινός σκοπός είναι  η εξεύρεση λύσης για τη διάσωση του εργοστασίου και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, η άμεση αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων σε σχέση  με την  μισθοδοσία των εργαζομένων, αλλά και η οριστική επίλυση της χρόνιας εμπλοκής της υπόθεσης με τα κράνη.
Οι εργαζόμενοι επιπρόσθετα αναφέρθηκαν στα προβλήματα που ταλανίζουν την ΗΜΚ και την αναγκαιότητα να παρέμβει άμεσα ο Υπουργός, ενώ ο Διαχειριστής αναφέρθηκε στις δυνατότητες της εταιρείας και στις μέχρι τώρα ενέργειες της διοίκησης.
  Ο Υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος, αξιολογώντας θετικά τις δυνατότητες της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, ενημερωμένος για την εν γένει κατάσταση της εταιρείας και καυτηριάζοντας την ανεπάρκεια των εκάστοτε διοικήσεων που οδήγησαν την εταιρεία στη σημερινή απαξιωμένη μορφή της, διαβεβαίωσε για την άμεση προώθηση των  αιτημάτων με τις θετικές, προσωπικές του παρεμβάσεις.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς ευχαρίστησε τον Υπουργό για την συνάντηση όπως επίσης και  τον συμπολίτη μας Υπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Σίμο Κεδίκογλου, για την  έμπρακτη και συνεχή στήριξή του στα προβλήματα της περιοχής




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου