Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 178/2012 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 6ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2012


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από το Πρακτικό 18 / 2012 της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου
ΘΕΜΑ:-« Σε σχέση με την μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης και Κινητής Μονάδας Ανάκτησης Ανακυκλώσιμων –Κομποστοποίησης διαχειριστικής ενότητας Νότιας Εύβοιας.»
Σήμερα την 6-Ιουλίου-2012 ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:30 το
Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Αλιβερίου, ύστερα από την με αριθ. 15820/2-7-12 πρόσκληση του Προέδρου Άγγελου Ποθητάκη, που δημοσιεύθηκε και επιδόθηκε με αποδεικτικό νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού άρθρου.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος διαπίστωσε ότι από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ήταν παρόντα :
ΠΑΡΟΝΤΕΣ                                                                                               ΑΠΟΝΤΕΣ
                                                                                                    αν και νόμιμα ειδοποιήθηκαν)
1. Ποθητάκης Άγγελος                                                       Ντόβολης Βασίλειος
2. Παππάς Βασίλειος                                                          Πάφρας Αργύρης
3. Μπάτσα Αρετή                                                                  Καράπα Αικατερίνη
4. Κιούσης Νικόλαος                                                            Βαρδακώστας Θεόδωρος
5. Ρήγας Μιχαήλ                                                                   Μπενάκης Ιωάννης
                                                                                                 Μπελιάς Ευάγγελος
                                                                                                 Μούντριχας Δημήτριος
6. Μπότης Νικόλαος                                                             Κούκης Ιωάννης
                                                                                                   Μπάνος Νικόλαος
                                                                                                 Χουλιαράς Ευάγγελος
                                                                                                  Φραγκούλης Δημήτριος
7.Καδδίτη –Κατσίκα Ιωάννα                                                 Σιαγιάννης Ιωάννης
8. Λαθουράς Μιχαήλ                                                             Κότσαρης Γεώργιος
9. Βλάχος Αναστάσιος                                                             Λύκος Στέφανος
10.Κόκκος Γεώργιος                                                                 Μιχαήλ Κωνσταντίνος
11. Σκουλαρίκης Κωνσταντινος
12.Παπαιωάννου Ιωάννης
13. Στουπή Ελένη
14. Χριστόπουλος Βασίλειος
15.Καραγιάννη Θεοδώρα
16.Κουιμητζή Στάμου Αικατερίνη
17.Μάγειρας Δημήτριος
18.Βαρλάμος Ιωάννης
Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Αυλωναρίου και Κριεζών προσκλήθηκαν αλλά δεν παραβρέθηκαν.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς προσκλήθηκε και παρίσταται στη συνεδρίαση.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η Παπαλεωνίδου Ελένη, υπάλληλος του Δήμου, για την τήρηση των πρακτικών. Μετά τη διαπίστωση της απαρτίας ο πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.
Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της συζήτησης, ο Δήμος είχε ζητήσει με έγγραφο του την συνδρομή της αστυνομίας. Μία περίπου ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η αστυνομία πληροφόρησε τον Δήμαρχο ότι ξεκίνησε από τα Κριεζά, με κατεύθυνση το Δημαρχείο στο Αλιβέρι, αυτοκινητοπομπή, που μετέφερε πολίτες που είχαν διάθεση να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για την συζήτηση του θέματος και, κατά τις πληροφορίες της, αρκετοί είχαν σκοπό την ματαίωση της συνεδρίασης με την κατάληψη της αίθουσας. Για τον λόγο αυτό, με την άφιξη της πομπής, περί 18.50 ώρα, κλειδώθηκαν οι πόρτες του Δημαρχείου. Οι πολίτες κατέλαβαν το οδόστρωμα και μερικοί άρχισαν να διαδηλώνουν με συνθήματα κατά της συνεδρίασης. Αρκετοί έφθασαν στη πόρτα και την έσπρωχναν χωρίς να την παραβιάσουν. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον επικεφαλής αστυνομικό διευθυντή να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη και ασφαλή είσοδο όσων δημοτικών συμβούλων και επιτροπών πολιτών, που θα ήθελαν να εισέλθουν στο δημοτικό κατάστημα και να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση.
Ο αστυνομικός διευθυντής διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι είναι εξασφαλισμένη η απρόσκοπτη και ασφαλής είσοδος όσων δημοτικών συμβούλων και μελών επιτροπών που θέλουν να εισέλθουν στο δημαρχιακό κατάστημα. Σημειώνεται ότι υπήρχε, πίσω από την κεντρική πόρτα, η υπάλληλος του Δήμου, με τα κλειδιά της εισόδου, έτοιμη να ανοίξει την πόρτα. Ταυτόχρονα ο αντιδήμαρχος Νικόλαος Κιούσης επεδίωξε τηλεφωνική επικοινωνία με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, που παρέμεναν στο δρόμο, χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση από αυτούς. Περί ώρα 19.25 η αστυνομικός Μαρία Τριανταφύλλου ζήτησε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να εξέλθει από την ανατολική πόρτα για να συζητήσει μαζί της, όπως και έγινε. Τον πληροφόρησε για την διάθεση πολιτών να εισέλθουν στο δημοτικό κατάστημα και πραγματικά εισήλθε στο δημοτικό κατάστημα αντιπροσωπεία του συλλόγου από το Πυργί και δημότης.
Με αναμονή δέκα λεπτών άρχισε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συνεδρίαση μεταδιδότανε από τα μεγάφωνα του Δημαρχείου στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου. Ο πρόεδρος, μετά από σύντομη ομιλία στη κρισιμότητα του θέματος, έδωσε τον λόγο στο Δήμαρχο, ο οποίος ανέφερε για το θέμα
Εσκεμμένα, προφανώς, κάποιοι επιχειρούν να κλείσουν τα αυτιά των πολιτών και τη φωνή της Δημοτικής αρχής, υποκλινόμενοι στα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Επί ενάμιση χρόνο όλοι αυτοί είναι απόντες από κάθε διαδικασία διαβούλευσης σχετικά με το θέμα, από τις πολλές που έχουν πραγματοποιηθεί στο Δήμο. Τα έγγραφα ερωτηματολόγια που έχουν αποσταλεί από το Δήμο προς κάθε κατεύθυνση από τον Απρίλιο του 2011 ουδέποτε απαντήθηκαν. Και ρωτάμε Γιατί αυτοί, που από το θεσμικό τους ρόλο έχουν το δικαίωμα, ποτέ δεν έφεραν τις απόψεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο ως όφειλαν;
Πως συνέβαλλαν τόσα χρόνια στην επίλυση του προβλήματος; Και βέβαια όλοι αυτοί που τώρα πρωτοστατούν στην κινητοποίηση, γιατί δεν επιτρέπουν την ενημέρωση; Τι εξυπηρετούν; Καλούμε την τοπική κοινωνία να βγάλει τα συμπεράσματά της και να διεκδικήσει το δικαίωμα της στην συμμετοχή της λήψης απόφασης σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πράξουμε ό,τι πρέπει προκειμένου το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στον τόπο μας να βρει οριστική λύση. Εξάλλου αυτή η Δημοτική Αρχή έχει εκλεγεί από τον κόσμο για να παλέψει με τα δύσκολα και αυτό πράττει καθημερινά
• Δεν πρόκειται πλέον να γίνει ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ στην Νότια Εύβοια όπως παραπληροφορούν τους κατοίκους. Μετά την αξιοποίηση και ανάκτηση των ανακυκλώσιμων, οδηγείται προς ταφή λιγότερο από 30% των απορριμμάτων, γεγονός που καθιστά μια τέτοια επένδυση για την δημιουργία ΧΥΤΥ ασύμφορη και μη βιώσιμη οικονομικά .
• Δεν θα θάβονται πλέον τα σκουπίδια στον τόπο μας. Αντίθετα θα αξιοποιούνται
• Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας,
• Βελτιώνεται ο περιφερειακός δρόμος των Κριεζών από τον οποίο θα διέρχονται την ημέρα 6-7 απορριμματοφόρα και 2 μεγάλα οχήματα τις μέρες αιχμής (2-3 μήνες το καλοκαίρι) και τα μισά την υπόλοιπη περίοδο, ενώ σήμερα διέρχονται μέσα από τον οικισμό των Κριεζών
· Οι κάτοικοι θα απαλλαγούν από τα τέλη καθαριότητας
· Οι αγρότες θα έχουν δωρεάν λίπασμα
· Κλείνει η ενεργή υπάρχουσα χωματερή, που χρόνια τώρα προσβάλει το περιβάλλον και είναι επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.
Περί ώρα 20.15, ο αστυνομικός διευθυντής ειδοποίησε, μέσω της αστυνομικού Μαρίας Τριανταφύλλου, τον αντιδήμαρχο Νικόλαο Κιούση ότι ήθελε να εισέλθει στο Δημαρχείο επιτροπή των κατοίκων και του απαντήθηκε ότι ήταν ευπρόσδεκτη η είσοδος της και μάλιστα ο Δήμαρχος ανέφερε ότι τους καλωσορίζει . Πραγματικά μετά από λίγα λεπτά εισήλθε στην αίθουσα ομάδα είκοσι πέντε περίπου πολιτών. Ανάμεσα τους οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Κριεζών και Λεπούρων και οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Γεώργιος Κότσαρης και Νικόλαος Μπάνος, με τον τελευταίο να δηλώνει ότι δεν συμμετέχουν στην συνεδρίαση ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου αλλά ως μέλη της επιτροπής διαμαρτυρίας. Επακολούθησεσυζήτηση, αρκετές φορές σε έντονο ύφος, ανάμεσα σε αρκετούς πολίτες και εκπροσώπους φορέων, όπως του Συλλόγου Πετριών και του Συλλόγου του Πυργίου, και του Δήμαρχου. Σημειώνεται ότι περί 21.15, ομάδα πολιτών, απέτυχε να απομακρύνει βίαια από τα καθίσματα τους δημοτικούς συμβούλους.
Περί ώρα 21.30 ο Δήμαρχος συνέχισε και ολοκλήρωσε την εισήγηση του με την υποβολή της πρότασης, λέγοντας ότι η προτεινόμενη λύση είναι η μόνη εφικτή και επωφελής και προτείνει στο σώμα την αποδοχή της μελέτης «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης και Κινητής Μονάδας Ανάκτησης Ανακυκλώσιμων –Κομποστοποίησης διαχειριστικής ενότητας Νότιας Εύβοιας» όπως και όπου προτείνεται από την μελέτη.
Το θέμα τέθηκε μετά ταύτα σε ψηφοφορία.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε
Αποδέχεται «Την μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την δημιουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης και Κινητής Μονάδας Ανάκτησης Ανακυκλώσιμων – Κομποστοποίησης διαχειριστικής ενότητας Νότιας Εύβοιας» ως έχει.
Θετική ψήφο έδωσαν και όλοι οι παριστάμενοι πρόεδροι κοινοτήτων.
Σημειώνεται ότι λόγω της στενότητας του χώρου της αίθουσας συνεδριάσεων, του πλήθους των παρευρισκομένων σε αυτήν και της έντασης που υπήρχε, ήταν αδύνατη η προσέλευση των παρισταμένων συμβούλων στη θέση της γραμματέας και γι αυτό δεν υπογράφτηκαν τα πρόχειρα πρακτικά.
Αφού δεν υπάρχει άλλο θέμα για συζήτηση λύεται η συνεδρίαση.
Γι΄αυτό γράφτηκε και υπογράφτηκε το παρόν πρακτικό.
Ο Πρόεδρος                                                                          Τα μέλη
ΤΥ Υπογραφή                                                                   ΤΥ Υπογραφές
Ακριβές απόσπασμα
Ο Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου