Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΠΑ


Συνεχίζονται τα έργα της ΔΕΗ στο Αλιβέρι, η ανάπλαση του Καράβου και η υπογείωση του δικτύου της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ έχει επενδύσει περισσότερα από 5.000.000 Ευρώ στα δύο αυτά έργα τα οποία δημοπράτησε και διαχειρίζεται η ίδια η Επιχείρηση χωρίς την εμπλοκή κανενός τοπικού φορέα. Αξίζει όμως να θυμίσουμε ή και να ενημερώσουμε για όσους ξεχνούν ή δεν έχουν αναπτυγμένη μνήμη ότι τα δύο αυτά έργα, ως αντισταθμιστικά έργα ανάπτυξης, είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης επίμονης και σκληρής που έκανε η πρώην Δήμαρχος Ταμυναίων κ. Κατερίνα Καράπα. Η προσωπική της ιδιοσυγκρασία και το αρβανίτικο πείσμα της έφεραν  αποτελέσματα τόσο με τη ΔΕΗ όσο και με την ΔΕΣΦΑ. Ανάλογης σημασίας ήταν και το πακέτο των 3.500.000 ευρώ που συμφωνήθηκε για έργα ανάπτυξης και με τη συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, άλλο εάν το περιεχόμενο εκείνου του πακέτου ακολούθησε την «παραδοσιακή» πατέντα του νομού.
Σημαντικές επίσης ήταν οι δεσμεύσεις που είχε πετύχει η Καράπα για την εκπόνηση της Μελέτης για την ΒΙΠΕ Αλιβερίου με χρηματοδότηση της ΔΕΗ και για την αξιοποίηση και ανάδειξη των ορυχείων του Αγίου Λουκά. Για τα δύο αυτά σημαντικά έργα ανάπτυξης όμως το γνήσιο ενδιαφέρον το είχε μόνο η Καράπα ενώ οι λοιποί παράγοντες επικέντρωσαν  την προσοχή τους σε έργα τεχνικά άμεσης απόδοσης.
Τον δρόμο των θετικών αντισταθμιστικών έργων στην περιοχή του Αλιβερίου, είτε μας αρέσει είτε όχι τον άνοιξε η Κατερίνα Καράπα. Η μετέπειτα διαχείρισή τους πολλούς δεν συνέφερε να γίνει από την ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου